GuidePedia

0
Χαράς ευαγγέλια για τα ταμεία του κράτους. Ούτε λίγο ούτε πολύ βρέθηκαν 52 εκατομμύρια ευρώ ξεχασμένα στα... συρτάρια του. Άλλο ένα δείγμα, κάκιστης λειτουργίας και συντονισμού των τελευταίων δεκαετιών.Σύμφωνα με «Το Βήμα», πρόκειται για ειδικούς λογαριασμούς, οι οποίοι βρέθηκαν να λιμνάζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος από τις προηγούμενες δεκαετίες,
είχαν συνολικές καταθέσεις ύψους πάνω από 52 εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και μεταφέρθηκαν σε έξι κωδικούς του κρατικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, στην πλειονότητά τους ήταν ανενεργοί για περισσότερα από 20 χρόνια, με κάποιους να ανάγονται στην πρώτη μεταδικτατορική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία κίνηση των εν λόγω λογαριασμών. Η παλαιότερη, η οποία ανήκει σε λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών έγινε στις 10 Μαΐου 1976 και φέρει την υπογραφή «Υπουργείο Συντονισμού και Πρόγραμμα Χορηγήσεων», πραγματοποιήθηκε επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με υπουργό Συντονισμού τον Παναγιώτη Παπαληγούρα.

Τέτοιοι λογαριασμοί, αναγόμενοι στη δεκαετία του 1970 και στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη, είναι αρκετοί καθώς φτάνουν τους 24, δηλαδή το 17% του συνόλου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top