GuidePedia

0
Βρήκαν λεπτομερείς πληροφορίες και σχεδιαγράμματα για τις κινήσεις, τα δρομολόγια και τις συνήθειες τρανταχτών ονομάτων, ακόμη και για τη θωράκιση διαφόρων αυτοκινήτων.
Λίστα με ονόματα επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πολιτικών και δημοσιογράφων που πιθανόν να αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», κατάλογος με τα στοιχεία 13 εταιρειών, όπως λατομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας που χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες, οδηγίες κατασκευής βομβών, στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων αυτοκινήτων, κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών και ψηφιακές φωτογραφίες από σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και αξιωματικών της Αστυνομίας.

Αυτά είναι τα ευρήματα από το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου Κώστα Γουρνά που εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια προχθές το βράδυ. Πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφοι περιλαμβάνονταν στις λίστες που είχαν καταρτίσει οι κατηγορούμενοι. «Ανατριχιαστικό» είναι το γεγονός ότι στις σημειώσεις που βρέθηκαν περιλαμβάνονται λεπτομέρειες και σχεδιαγράμματα για τις κινήσεις και τα δρομολόγια των επωνύμων που φαίνεται ότι αποτελούσαν στόχο των τρομοκρατών. Οπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», είχαν πληροφορηθεί σημαντικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις αρκετών εξ αυτών των ονομάτων. Περιλαμβάνονται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, σχεδιαγράμματα για τα καθημερινά δρομολόγιά τους, τις συνήθειές τους αλλά και τους άνδρες ασφαλείας που τυχόν τους συνοδεύουν. Γεγονός που αποδεικνύει ότι τους είχαν παρακολουθήσει για αρκετό καιρό και προετοίμαζαν τις μελλοντικές ενέργειές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, οι συντάκτες των σημειωμάτων αυτών φέρεται να έχουν κάνει ειδική έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν τα πρόσωπα αυτά. Στις σημειώσεις περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούν, τη θωράκισή τους αλλά και τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να διατρηθεί αυτή. Αναφέρεται μάλιστα ότι έχουν κάνει έρευνα για τα «αδύνατα σημεία» συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Ειδικότερα για τα μοντέλα τριών εταιρειών αυτοκινήτου, με αναφορά για τα ευάλωτα σημεία τους, την «τρωτότητά» τους κτλ.

Ανάμεσα στους περίπου 15 πολιτικούς που μνημονεύονται στη λίστα περιλαμβάνονται πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας όπως οι κκ. Γ. Βουλγαράκης, Θ. Ρουσόπουλος , Χ.Μαρκογιαννάκης αλλά και στελέχη του ΠαΣοΚ. Στην ίδια λίστα περιέχονται τα ονόματα περίπου 15 επιχειρηματιών και δημοσιογράφων- οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γνωστοί από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους. Εντυπωσιακό στοιχείο για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ειναι ότι στο ίδιο αρχείο βρέθηκαν περίπου 15 ονόματα στενών συνεργατών υπουργών ή παραγόντων υπουργείων- τα ονόματα των οποίων δεν είναι γνωστά στην κοινή γνώμη- οι οποίοι πιθανόν μπήκαν στο στόχαστρο του «Επαναστατικού Αγώνα» διότι θεωρήθηκαν ευάλωτοι σε μια ένοπλη επίθεση καθώς δεν είχαν φρούρηση.

Η λίστα χαρακτηριζόταν χθες το βράδυ από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «εξελισσόμενη και εμπλουτιζόμενη» από τα μέλη της οργάνωσης με νέα ονόματα. Εντύπωση έχει προκαλέσει ότι στη λίστα ήταν το όνομα του κ. Βουλγαράκη, παρ΄ ότι ο ίδιος είχε γίνει στόχος επίθεσης τον Μάιο του 2006. Για τα περισσότερα από τα ονόματα υπήρχαν διευθύνσεις, τηλέφωνα και αριθμοί αυτοκινήτων, ενώ σε μερικά εξ αυτών υπήρχαν και περισσότερα στοιχεία ή σχεδιαγράμματα σχετικά με τις κινήσεις των «στόχων».

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Στη λίστα θανάτου που περιλαμβάνεται στο ψηφιακό αρχείο του «Επαναστατικού Αγώνα» υπάρχει ακόμη και το όνομα του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός, δηλαδή, ήταν μελλοντικός στόχος των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top