GuidePedia

0

Στις περυσινές ευρωεκλογές το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UΚΙΡ) πήρε 16,5%, εκλέγοντας 12 ευρωβουλευτές. Πέραν της πάγιας θέσης του, που είναι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το UΚΙΡ ζητεί πενταετές «πάγωμα» της μετανάστευσης,
πλήρη απαγόρευση της μπούρκας και της μαντίλας, και- φυσικά- την αύξηση κατά 40% του στρατιωτικού προϋπολογισμού. Ισχυρή παρουσία είχε όμως στις ευρωεκλογές και το ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα του λόρδου Πίρσον, που κατέκτησε την πρώτη του έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 120.000 ψήφους (ποσοστό 10%) στην περιφέρεια του Γιόρκσαϊρ, στη Βόρεια Αγγλία.

Οπως το Γιόμπικ στην Ουγγαρία, έτσι και το UΚΙΡ ψαρεύει στα θολά...μυαλά της διαδικτυωμένης, απολίτικης νεολαίας: αντί για τις μαζικές φασιστικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ΄30, η σύγχρονη βρετανική Ακροδεξιά αξιοποιεί στο έπακρο το Ιnternet, και ιδίως τις δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τύπου Facebook και Τwitter. Εξίσου προνομιακό πεδίο είναι και οι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων- ένα φαινόμενο πολιτικοποίησης του χουλιγκανισμού, που παρατηρείται πλέον σε όλη την Ευρώπη.
TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top