GuidePedia

0
σραήλ θα παγώσει προσωρινά τις πωλήσεις των προηγμένων στρατιωτικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη ρητορική επιθετική αντιπαράθεση μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων των δύο πλευρών. Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Jane’s στις 16 Απριλίου, η υπηρεσία SIBAT του Ισραήλ, υπεύθυνη για τις αμυντικές εξαγωγές της χώρας, αποφάσισε να αξιολογήσει τα τουρκικά αιτήματα για κάθε περίπτωση χωριστά.

Μία περίπτωση υπό εξέταση είναι αυτή τη χρονική στιγμή ένα τουρκικό αίτημα για ισραηλινό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου. Η Τουρκία έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για τον αντιαρματικό πύραυλο Spike (NLOS), για το αντιεροπορικό σύστημα Barak 8, καθώς και για το τεθωρακισμένο Namer.

Οι διπλωματικές σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε πτωτική πορεία, η οποία αιτιολογείται από την τουρκική πλευρά με τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η σχέση επιδεινώθηκε περαιτέρω με την καθυστέρηση των παραδόσεων από της IAI έξι UAV Heron και ακόμη περισσότερο με την απόφαση της ακύρωσης του διεθνούς σκέλους της αεροπορική άσκησης «Anatolian Eagle 2009».
H δυσαρμονία μεταξύ των δύο πλευρών εντάθηκε μετά την απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει στα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ να αναπτύσσονται στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, όπου κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί πολλές κοινές ασκήσεις. Το Ισραήλ αναζητεί επί αυτού συμφωνίες με χώρες της Ευρώπης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top