GuidePedia

0
Η φράση του πρωθυπουργού από τη Ρόδο, ότι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. ευθύνονται ο εφησυχασμός, τα λάθη και οι παραλείψεις μίας δεκαετίας, χρόνος που συμπεριλαμβάνει και την κυβέρνηση Σημίτη, δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής" εκφράζει τη διαφωνία του για "10ετία λαθών και παραλείψεων", υπερασπίζεται την πολιτική που εφάρμοσε από το 1994 έως το 2004 και επιρρίπτει την ευθύνη για την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την απογραφή Αλογοσκούφη, που προκάλεσε -όπως υποστηρίζει- τον διεθνή διασυρμό της χώρας και κατ'επέκταση την πολιτική απαξίωση.

"Από το 1994 ώς το 2004 εφαρμόστηκαν πολιτικές που περιόρισαν αποφασιστικά τα φαινόμενα παθογένειας και οδήγησαν σε σημαντική πρόοδο" υποστηρίζει.

"Το Δ.Ν.Τ. είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών, με το τέχνασμα μίας δήθεν απογραφής, τον διεθνή διασυρμό εξαιτίας αυτής της απογραφής και την κατηφόρα που ακολούθησε" επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σήμίτης, ο οποίος σε ομιλία που προετοιμάζει στο Μόναχο, θα εκφράσει την εκτιμησή του ότι στις αγορές διαφαίνονται ήδη νέες κερδοσκοπικές δυναμικές που θα οδηγήσουν και πάλι σε νέες στρεβλώσεις και κρίσεις".

Προβλέπει δε, πως στις ανεπτυγμένες χώρες θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια, για να αποκατασταθούν οι απώλειες που προκάλεσε η κρίση, η οποία σύμφωνα με τον Κ.Σημίτη, μεταφέρθηκε από τις αδύναμες χώρες στις ισχυρές και ήταν αποτέλεσμα της καθυστέρησης της οικονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης που οδήγησε σε απώλεια αξιοπιστίας της συνθήκης του Μάαστριχτ και κατόπιν του ευρώ.

Για την έξοδο από την κρίση της περιοχής, καταλήγει δε στην εκτίμηση ότι: "Στις χώρες του Νότου, το διάστημα αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε χρόνια".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top