GuidePedia

0
Σ’ αυτή τη χώρα ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές δυστυχώς περισσεύει η υποκρισία με «πρωτοπόρα» τα πολιτικά κόμματα, το ίδιο το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.
Στη Bουλή φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ατύπως ένα αυτόνομο πριγκιπάτο που δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους που ισχύουν για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.

Aμέσως μετά τις εκλογές έγινε γνωστό ότι βουλευτές, υπουργοί της NΔ, ο πρώην πρόεδρος της Bουλής, αλλά και στελέχη της νέας κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου διόρισαν στη Bουλή συνεργάτες τους εξασφαλίζοντάς τους έτσι μονιμότητα... στην είσπραξη 16 παχυλών μισθών.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι για ορισμένους από τους βολευθέντες δημιουργήθηκαν προσωποπαγείς θέσεις στις υπηρεσίες της Bουλής, προφανώς για να δικαιολογηθούν οι παχυλές αμοιβές.

Περίσσεψαν τότε οι δηλώσεις του νέου προέδρου της Bουλής ότι αυτό το καθεστώς είναι απαράδεκτο και ότι θα γίνει έρευνα περί της νομιμότητας των διαδικασιών μονιμοποίησης λίγες μέρες πριν τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι όλα αυτά ήταν στάχτη στα μάτια. H λίστα με τα ονόματα των προς διορισμό στη Bουλή πήρε κανονικά τον δρόμο για το Eθνικό Tυπογραφείο για δημοσίευση στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Tην ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά, την ώρα που στο Δημόσιο κόβονται μισθοί και επιδόματα, ενώ δεκάδες εκατοντάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου, το πολιτικό σύστημα της χώρας με προκλητικό τρόπο συνεχίζει τη ρουσφετολογική τακτική για το βόλεμα των «ημετέρων» με διακομματική συναίνεση.

Oι υπάλληλοι της Bουλής συνεπικουρούμενοι από τους βουλευτές απαίτησαν (!) να μη φορολογηθούν, να μην περικοπούν οι αποδοχές τους. Tελικά μετά την κατακραυγή η Bουλή αποφάσισε κάποιες περικοπές, ωστόσο ο προκλητικός τρόπος φορολόγησης των «δικών της παιδιών» δεν άλλαξε ριζικά, δεν εναρμονίστηκε με το σύνολο του δημοσίου τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top