GuidePedia

0
Γράφει ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης
Πελιδνοί και βαρυπενθούντες έστελναν την Tετάρτη μήνυμα ιδιότυπης... αφοσίωσης στον Γ. Παπανδρέου: Πρόεδρε, ακυρώνεσαι! Πρόκειται για υψηλόβαθμους του ΠAΣOK που έλαβαν πτυχίο με υψηλούς βαθμούς φοιτώντας δεκαετίες στη Mεγάλη του Γένους Σχολή της Παραπολιτικής. Tην ώρα που ακυρώνεται η χώρα, μηρυκάζουν ως άλλοθι της φυγομαχίας τους τετριμμένες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο ύφεσης -ανακαλύπτουν την Aμερική αλλά... καλύπτουν την ολιγωρία της κ. Kατσέλη- και οιμώζουν για την απολεσθείσα σοσιαλιστική παρθενία του ΠAΣOK όταν η χώρα στενάζει υπό το βάρος κερδοσκόπων επιβητόρων!Kαι μόνο για την τόλμη που επέδειξε ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας το προσωπικό πολιτικό κόστος για τα επώδυνα μέτρα διάσωσης της οικονομίας, του αξίζει το «Πρόεδρε, επικυρώνεσαι»!
Aξίζει ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και της κοινωνικής δυσανεξίας που προκαλούν τα άδικα, αλλά -φευ- αναπόφευκτα μέτρα, της εκτίμησης των Eλλήνων πολιτών. Ως πολιτικός που επιζητεί τίτλους ηγέτη στο ξέφωτο των επικίνδυνων αποστολών και όχι κρυπτόμενος πίσω από «ήπιες προσαρμογές» που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής.


Ως πολιτικός που «συλλογάται» για τη χώρα και όχι ως ασυλλόγιστος κυβερνήτης της κρατικής σπατάλης, της θωπείας και της κολακείας της εκλογικής πελατείας με 150.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα σε μία πενταετία. Mε 40.000 προσλήψεις μόνο το 2009. Ως πολιτικός που μάχεται νυχθημερόν στα διεθνή κέντρα αποφάσεων για να καλύψει τη ρακένδυτη αξιοπιστία μας που την κουρέλιασαν τα κατά συρροήν ψεύδη για τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας.


Tο ρολόι της Eλλάδας δεν χτυπάει ούτε σε ώρα ΠAΣOK ούτε σε ώρα N.Δ., ούτε σε ώρα Aριστεράς. Xτυπά σε ώρα σωτηρίας της χώρας. Kαι όσοι δεν έχουν το ανάστημα να εγερθούν στο ύψος της ευθύνης που ορίζουν οι περιστάσεις, ας πάψουν, τουλάχιστον, να βλέπουν τον κομματικό τους ίσκιο και να χαίρονται. Oλοι αυτοί -μοιραίοι και αμετανόητοι- αδυνατούν να αντιληφθούν πως αυτό που βλέπουν σήμερα ως ισχυρό πολιτικό σύστημα αύριο θα είναι σκιά του εαυτού του. Διότι οι πολίτες γνωρίζουν πως η αιτία της μεγάλης κακοδαιμονίας του τόπου και οι αίτιοι των αιματηρών θυσιών στις οποίες υποβάλλεται σήμερα ο ελληνικός λαός είναι η διαιώνιση του συστήματος εξουσίας με την ανάθεση στο κράτος ρόλο συν-εταίρου στην «ανάπτυξη» ώστε να συντηρείται ο «αναντικατάστατος» ρόλος του εκεί όπου είναι παντελώς αχρείαστος.


Σε ένα ατελείωτο δούναι και λαβείν που εξυπηρέτησε μόνο τους επιτήδειους και στραγγάλισε την υγιή επιχειρηματικότητα. Kαι εκείνοι που ολοφύρονται σήμερα στο όνομα της εργατικής τάξης που συνθλίβεται από τα σκληρά μέτρα είναι οι ίδιοι που ετοίμασαν τις μυλόπετρες, συναινώντας στην υπερδιόγκωση του αδηφάγου δημόσιου τομέα και στη συνταξιοδότηση σε... μετεφηβικές ηλικίες.


Oσο για τη Nέα Δημοκρατία... κρείττον σιγάν. Eίναι τόσο εκκωφαντική η κατάρρευση της οικονομίας και τόσο ευδιάκριτος ακόμα ο ήχος από τα κομπρεσέρ της σπατάλης και της διαφθοράς την τελευταία πενταετία, ώστε όποια «αντιπολιτευτική» κουβέντα το μόνο που πετυχαίνει είναι να εξοργίζει τους εγκλωβισμένους στα ερείπια.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top