GuidePedia

0
Μετά τις επιθέσεις τους για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης
Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου βρέθηκαν οι κ.κ. Παπουτσής (αριστερά) και Σκανδαλίδης για την κριτική που άσκησαν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκαν χθες ο γραμματέας της Κοιν. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παπουτσής και ο βουλευτής και πρώην γραμματέας του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, οι οποίοι με δημόσιες ενέργειες και δηλώσεις τους αμφισβήτησαν την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία.

Η στάση των δύο βουλευτών είχε προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου, «έβραζε από θυμό» ήταν η έκφραση συνεργατών του, καθώς εκδήλωσαν διαφωνίες σε μια «στιγμή μάχης για τη χώρα και με τον πρωθυπουργό να επιδιώκει να εξασφαλίσει την υποστήριξη Παρισιού και Βερολίνου στο σχέδιο διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία και της απόκρουσης των κερδοσκοπικών επιθέσεων κατά της ελληνικής οικονομίας».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Παπουτσής είχε επιτεθεί με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, στη Βουλή, αμφισβητώντας την «κομματική καθαρότητά» του, ενώ ο κ. Σκανδαλίδης σε συνέντευξη του χθες στη «Real News», έβαλε κατά των οικονομικών μέτρων-«δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»-αλλά και κατά του κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι «είναι δική του κύρια ευθύνη για τις δομές, τις λειτουργίες και τις πρακτικές που επέβαλε ή ανέχθηκε.
Επειγόντως οφείλει να λειτουργήσει και ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καλύψει την απόσταση, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα ή πραττόμενα».
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε σαφώς την άκρα δυσαρέσκειά της και στους δύο, απαιτώντας να επανορθώσουν δημοσίως, όπως δημόσιες ήταν και οι ενέργειες και τοποθετήσεις τους, επιφυλασσόμενη να κλιμακώσει την αντίδρασή της εάν αυτό δεν συνέβαινε, και μάλιστα αμέσως.
Χθες το βράδυ, ο κ. Σκανδαλίδης, με δήλωσή του στο Mega Channel, σημείωσε ότι πάντα ήταν στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει τις πολιτικές του και τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Παπουτσής σε ανάλογες δηλώσεις του στον ΑΝΤ-1, υποστήριξε ότι δεν είχαν καμία προσωπική αιχμή όσα είπε για τον κ. Σαχινίδη και υποστήριξε τα κυβερνητικά μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα επιβεβλημένα και την ακολουθούμενη πολιτική ως αναγκαστικό μονόδρομο.
Να σημειωθεί πάντως, πως σε ό,τι αφορά στον κ. Παπουτσή, δεν αποκλείεται να υπάρξουν-σε δεύτερο χρόνο-συνέπειες, καθώς υπερέβη τα όρια του θεσμικού ρόλου του, όπως σημείωναν χθες παράγοντες του Κινήματος.
Ναυτεμπορική

Δημοσίευση σχολίου

 
Top