GuidePedia

0
Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών παραιτήθηκαν σήμερα από την προσπάθεια να καταλήξουν σε μια συμφωνία πάνω σ' ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για την κανονιστική ρύθμιση και την αύξηση της διαφάνειας των κερδοσκοπικών ταμείων (hedge funds), το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα το Σίτι του Λονδίνου, αλλά και τις ΗΠΑ.

«Το θέμα των κερδοσκοπικών ταμείων αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη», της υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες «ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη», δήλωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ Κριστίνα Γκάλαχ.

«Θα επανέλθει στο τραπέζι σε μια άλλη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας» που τερματίζεται στο τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε.

Η επόμενη επίσημη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαΐου.

Η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγκάντο υπογράμμισε φθάνοντας στη σύνοδο ότι «είναι πάντα καλό να έχουμε τη μέγιστη συναίνεση».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» πάνω στο θέμα των κερδοσκοπικών ταμείων, τόνισε.

Οι υπουργοί επρόκειτο αρχικά να συμφωνήσουν σήμερα σε μια γενική θέση, την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να διαπραγματευτούν με το Ευρωκοινοβούλιο, που πρέπει επίσης να δώσει το πράσινο φως στο σχέδιο.

Μια συνεδρίαση σε επίπεδο πρεσβευτών της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα δεν επέτρεψε να υπάρξει ομόφωνη συμφωνία, κυρίως λόγω των βρετανικών αντιρρήσεων, σύμφωνα με μία ευρωπαϊκή πηγή. Η Βρετανία εκφράζει φόβους ότι η αύξηση των κανονιστικών ρυθμίσεων μπορεί να διώξει τους επενδυτές από το Λονδίνο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top