GuidePedia

0
Η ένταξη στην ΕΕ είναι "ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος" της Τουρκίας λέει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Τουρκία ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε,
ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά θέματα: τη στρατηγική αντίληψη των σχέσεων Tουρκίας - ΕΕ, την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και τον συντονισμό της πολιτικής που η Τουρκία και η ΕΕ ακολουθούν στην περιοχή.

"Η ΕΕ αφορά την κοινή μας ενότητα, η Ευρώπη είναι η κοινή μας ήπειρος" είπε ο Τούρκος υπουργός και συνέχισε ότι " η ένταξη στην ΕΕ είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος για την Τουρκία".

Ο Τούρκος υπουργός συζήτησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ζήτησε να μην επηρεάζεται η διαδικασία αυτή από πολιτικά προβλήματα, όπως το Κυπριακό. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε ότι προσβλέπει σε μια συνολική και οριστική λύση του Κυπριακού και ότι συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να επιταχυνθούν συνομιλίες που γίνονται στην Κύπρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top