GuidePedia

0
Σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νότιας Κορέας με 104 επιβαίνοντες βυθίστηκε στα ανοικτά της Βόρειας Κορέας, ενώ η Σεούλ ερευνά το ενδεχόμενο να επλήγη από βορειοκορεάτικη τορπίλη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας YTN TV. Οι στρατιωτικές αρχές της Νότιας Κορέας έχουν τεθεί σε συναγερμό. Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.


Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας μέχρι στιγμής δεν διαθέτει στοιχεία ή πληροφορίες που να εμπλέκουν τη Βόρεια Κορέα στο θέμα της βύθισης του πλοίου, και η Σεούλ ενημέρωσε τους αμερικανούς αξιωματούχος ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του ναυαγίου.

Το πλοίο 1.400 τόνων άρχισε να έχει εισροή υδάτων μεταξύ 21.00 και 22.00 τοπική ώρα κοντά στο νησί Baengnyeong, στην Κίτρινη Θάλασσα, μετά από μια έκρηξη η προέλευση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Lee Myung-bak, ο οποίος έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση των αξιωματούχων ασφαλείας, διέταξε το στρατό να επικεντρωθεί στην διάσωση των ναυτικών.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει ότι εμπλέκεται η Βόρεια Κορέα ενώ υπήρξαν αναφορές ότι ένα άλλο νοτιοκορεάτικο πλοίο εκτόξευσε πυρά εναντίον ενός άλλου πλοίου αγνώστων στοιχείων μετά την υποτιθέμενη εκτόξευση τορπίλης.

Το περιστατικό σημειώνεται σε μία περίοδο έντασης στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας. Τις τελευταίες εβδομάδες η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ενισχύει την άμυνά της σε απάντηση των κοινών γυμνασίων Νότιας Κορέας-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν αυτό το μήνα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top