GuidePedia

0
Τη σιγουριά του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η χθεσινή συμφωνία είναι πολύ ικανοποιητικό και ότι Ελλάδα και Ευρώπη θα βγουν πιο δυνατές από την κρίση. "Είναι πρόκληση για εμάς να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και θα συνεχίσουμε τη δύσκολη μάχη", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

"Ο μηχανισμός στήριξη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, ο κόσμος κατάλαβε πλέον ότι δεν πρόκειται μόνο για πρόβλημα της Ελλάδας, οι χώρες στηρίζουν τη χώρα μας και εμείς θα βρούμε την κατάλληλη στιγμή να απευθυνθούμε στις αγορές", τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι "ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός".

"Αναβαθμίζετε η αξιοπιστία με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, είναι μια πρόσθετη εγγύηση ότι υπάρχει ρευστό", δήλωσε ο πρωθυπουργός ερωτώμενος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό βοήθειας.

Παρά τις αντικρουόμενες απόψεις των Ευρωπαίων ηγετών το προηγούμενο διάστημα πλέον η χθεσινή απόφαση αποδεικνύει ότι όλοι μιλάμε "με μία φωνή", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά την απόφαση της ΕΚΤ για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εχέγγυα,, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρατείνει αυτό το προνομιακό καθεστώς, είναι μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση γιατί πιστέψτε με διευκολύνει και την αποστολή των ελληνικών τραπεζών".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο θα είχε νόημα εάν η κοινωνία είχε εμπεδώσει την έννοια της αξιοκρατίας και όχι των πελατειακών σχέσεων και ότι προς το παρόν δεν τίθεται καν προς συζήτηση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top