GuidePedia

0
«Στην προσπάθεια για καλύτερη Ελλάδα, της ανάπτυξης, είμαστε σίγουροι ότι δεν είμαστε μόνοι μας»,είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για το ΠΣΑ, εκτιμώντας ότι δίπλα στην κυβέρνηση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που αντιλαμβάνονται την μάχη που δίνει η κυβέρνηση.


Με αφορμή όσα υποστήριξαν οι δύο ηγέτες των αριστερών κομμάτων της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε πόσο αξιόπιστα μπορεί να δώσει η Ελλάδα, στην κατάσταση της ‘εικονικής πραγματικότητας’ που βρέθηκε, την μάχη απέναντι στο διεθνές σύστημα… Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησής του, ο κ. Παπανδρέου, έκανε λόγο για ‘εξανθρωπισμό της ελληνικής κοινωνίας’ και για μία προσπάθεια που αφήνει πίσω την Ελλάδα της ‘άνισης μεταχείρισης’, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της επιφυλάσσει η ίδια η ιστορία. «Όσοι έχουν το κουράγιο να αλλάξουν, θα είναι δίπλα μας», είπε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι καταλαβαίνει το ‘δίλημμά’ του, από την μία να θέλει να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια της χώρας και από την άλλη να υποχρεούται να υπερασπίζεται το κυβερνητικό παρελθόν της παράταξής του. «Στην πράξη -αν δεν μπορείτε στα λόγια- περιμένω τη συμβολή σας», είπε απευθυνόμενος ευθέως στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι έως τώρα δεν έχει δει τέτοια συμβολή. Απαντώντας δε, στις συνεχείς επικλήσεις (κυρίως από την Αριστερά) της φράσης του προεκλογικά περί του ότι ‘υπάρχουν λεφτά’, θύμισε ότι ολόκληρη η φράση ήταν«υπάρχουν λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν;», τονίζοντας ότι«δυστυχώς, η φράση επιβεβαιώθηκε «Η Ελλάδα φεύγει μπροστά. Σπάει κατεστημένα», είπε, σημειώνοντας ότι θα γίνουν βεβαίως και λάθη, αλλά επιμένοντας ότι «είμαστε έτοιμοι και τα διορθώνουμε, γιατί έχουμε στόχους». Φωτογραφίζοντας για άλλη μια φορά τις πρόσφατες κυβερνήσεις της ΝΔ, υποστήριξε με νόημα ότι «δεν θα κάνουμε το λάθος έξι χρόνων αδράνειας και συνενοχής», καθώς εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν λιποτάκτησε στις 4 Οκτωβρίου, αλλά στα έξι χρόνια»…
«Προχωράμε σε μεγάλες ανατροπές. Δημιουργούμε μια Ελλάδα Δικαίου και Ανάπτυξης», είπε, ζητώντας εκ νέου ναι μεν την κριτική των άλλων κομμάτων, πλην όμως και την αρωγή τους. Εξέφρασε άλλωστε τη βεβαιότητά του ότι«θα τα βγάλουμε πέρα», αλλά και την επιθυμία του «να μπορούμε όλοι σε αυτή την αίθουσα να πούμε ότι συμβάλαμε». «Θα τα καταφέρουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top