GuidePedia

0
Την επαναπροσέγγισή του με τον Κώστα Καραμανλή φαίνεται ότι επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει περιορίσει αισθητά την “αυτοκριτική” του για το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας και... υπερασπίζεται κιόλας ορισμένες επιλογές των κυβερνήσεων του προκατόχου του. Παράλληλα, “γαλάζια” στελέχη παραδέχονται στο newstime.gr πως σε αυτή τη φάση, “ο Σαμαράς δεν μπορεί να ρισκάρει μία σύγκρουση με τον Καραμανλή”...Όταν, το περασμένο Σάββατο, τα “γαλάζια” στελέχη άκουσαν τον Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη να λέει πόσο περήφανος είναι που η Μακεδονία έδωσε στο κόμμα του ως αρχηγό και πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, κάποιοι εξ' αυτών έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Σήμερα, όταν τον άκουσαν στη Βουλή να λέει πόσο φθηνά δανειζόμασταν επί Καραμανλή και πόσο χαμηλά ήταν τα spreads, δεν εξεπλάγησαν. Είχαν καταλάβει.
Ο κ. Σαμαράς, όπως παρατηρούν πολλοί “γαλάζιοι” βουλευτές, έχει αποφασίσει, κατά πληροφορίες, να επαναπροσεγγίσει τον Κώστα Καραμανλή, γεφυρώνοντας το κενό που δημιούργησε μεταξύ τους η ρήση Σαμαρά περί “αυτοκάθαρσης” της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, στη Ρηγίλλης είχαν προβληματιστεί από την πρώτη στιγμή, όταν το “καραμανλικό” στρατόπεδο είχε αρχίσει να κάνει διαρροές για την “ενόχληση” του τέως πρωθυπουργού. Μάλιστα, όταν, με αφορμή τη φράση Καράογλου περί “σαβούρας”, ο Βαγγέλης Αντώναρος πήρε τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και του ζήτησε να αποδοκιμαστεί ο κ. Καράογλου, στο επιτελείο Σαμαρά ήταν σίγουροι: ο Κώστας Καραμανλής είχε ενοχληθεί.
Το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του newstime.gr, απασχόλησε πολύ τον Αντώνη Σαμαρά, αφού κανείς εκ των συνεργατών του, ούτε καν όσοι εισηγούνται εδώ και καιρό να τεθεί σαφής διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν του κόμματος, δεν εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική μίας σύγκρουσης Σαμαρά-Καραμανλή. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν έστω και στοιχειωδώς την Νέα Δημοκρατία, παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα “καραμανλικό” κόμμα.

Παλινωδίες

Έτσι, στο δημόσιο λόγο του κ. Σαμαρά η λέξη “αυτοκάθαρση” έχει... ξεχαστεί, αφού την περασμένη εβδομάδα έριξε τη Ρηγίλλης σε μία απίστευτη εσωστρέφεια με δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις. Όμως, μπορεί ο κ. Σαμαράς να ανέκρουσε πρύμναν και να απέφυγε σε αυτή τη φάση μία σύγκρουση με τον τέως πρωθυπουργό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλα καλά.
Αντιθέτως, πολλοί πλέον στην Νέα Δημοκρατία ανησυχούν πως οι συνεχείς παλινωδίες του προέδρου του κόμματος σχετικά με το κυβερνητικό παρελθόν έχουν μπερδέψει. “Τη μία φταίμε, την άλλη είμαστε απλώς άτολμοι. Τη μία δεν απολογείται για κανέναν και δε χρωστάει σε κανέναν (σ.σ. Ο κ. Σαμαράς) και την άλλη είναι περήφανος για την Νέα Δημοκρατία. Όλα αυτά μπερδεύουν τον κόσμο και κυρίως τη βάση μας”, λέει “γαλάζιο” στέλεχος, που έχει εισηγηθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας “να κρατήσει μία στάση -όποια θέλει- αλλά να είναι σταθερή”...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top