GuidePedia

0
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την σημερινή συζήτηση, στο Υπουργικό Συμβούλιο, για την τελική μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου, το χαρακτήρισε ως τεράστια μεταρρύθμιση και επαναστατική αλλαγή. Εξ άλλου, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ , της 25-26 Μαρτίου, δήλωσε πως εάν κάποιοι επιμείνουν να μη δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, τότε θα θέσει ο ίδιος το θέμα σε συνεργασία με την Ισπανική Προεδρία.


Μιλώντας, ειδικότερα, για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι αποτελεί τυπική περίπτωση της δέσμευσης της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει μερεμέτια και αλλάζει τη φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο "φέρνει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της δικής μας προοδευτικής αντίληψης, αλλά και του αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης, που τόσο ανάγκη έχουν οι πολίτες στις σημερινές δύσκολες ημέρες".

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αυταπάτη ότι με το νομοσχέδιο λύνονται όλα τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος με τη μία και σημείωσε ότι θα χρειαστούν διορθώσεις στην πορεία.

Σημείωσε ακόμη ότι μόνο με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές θα προφυλαχθεί η χώρα και είναι αυτές που μπορούν να εγγυηθούν ότι "στο μέλλον δεν θα χρειαστεί, όπως φέτος, να λάβουμε ξανά έκτακτα μέτρα επί δικαίων και αδίκων".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top