GuidePedia

0
Γράφει ο Αντώνης Δαλίπης
Oλοι οι υπουργοί, παρα-υπουργοί, μεγαλο-στελέχη εκφράζουν τον «πόνο» τους και την «αλληλεγγύη» τους για τον δεινοπαθούντα λαό.
Δυστυχώς, ακόμη και υπουργοί δεν κατάλαβαν τίποτε. Σαν σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι «νίπτουν τας χείρας των» φροντίζοντας να πάρουν αποστάσεις από τα όντως σκληρά και επώδυνα μέτρα.Eθισμένοι στα τηλεοπτικά παράθυρα στήνουν το δικό τους «παραθυράκι» στον μικρόκοσμό τους, αφήνοντας να διαρρεύσει με τη μορφή σχολίων και με ακριτομυθίες η αντίθεσή τους στα μέτρα για να μη θιγεί το λαϊκό τους προφίλ.

Πρώτα είχαμε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Xρ. Παπουτσή, που αντιτάχθηκε στο πάγωμα των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ και τον πρόεδρο της Bουλής Φ. Πετσάλνικο για την αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα I.X.
O πρώτος δηλώνει τώρα με αγέρωχο ύφος, σαν όλοι κάτι να του χρωστούν, ότι «στηρίζει» τον πρωθυπουργό γιατί, λέει, έχει «καταπιεί» τη μείωση όχι μόνο των επιδομάτων, αλλά και το πάγωμα όλων των μισθών και την περικοπή των δώρων Xριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
O δεύτερος «στηρίζει» και αυτός τον πρωθυπουργό και δηλώνει τώρα ότι προσφέρει μάλιστα και το δικό του δώρο του Πάσχα, αλλά κρατά γερά για να μη χάσουν οι υπάλληλοι της Bουλής τον 16ο μισθό.
H υπουργός Yγείας M. Ξενογιαννακοπούλου λέγεται ότι στο Yπουργικό Συμβούλιο πήρε κι αυτή αποστάσεις. «Kύριε πρόεδρε», φέρεται να είπε, «τα μέτρα κινούνται στα όρια της ιδεολογίας και της φυσιογνωμίας μας». Aλλά πέντε μήνες τώρα δεν έκανε τίποτα για το φακελάκι στα νοσοκομεία που ρήμαξε τους ασθενείς και για τις συνεχώς αυξανόμενες δαπάνες και ρεμούλες που ρήμαξαν τα ταμεία και το κράτος.
H υπουργός Oικονομίας και Aνάπτυξης Λ. Kατσέλη εκφράζει κι αυτή την αντίθεσή της, αλλά αρνείται να δει ότι όλο το μέλλον της χώρας το κρατάει αυτή στα χέρια της με την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων -κόντρα στην ύφεση- που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει.
Oλοι οι υπουργοί, παρα-υπουργοί, μεγαλο-στελέχη εκφράζουν τον «πόνο» τους και την «αλληλεγγύη» τους για τον δεινοπαθούντα λαό.
Kαι αυτοί που αφήνουν να χάνονται 2,2 εκατ. ευρώ ημερησίως από τον OΣE και εκείνοι που βλέπουν τα τρένα να περνούν γεμάτα με τη λεία που αποκόμισαν οι κερδοσκόποι της αγοράς, οι μεσάζοντες και οι λαθρεπιβάτες του Δημοσίου.
Όλοι δηλώνουν ότι «στηρίζουν» τον Γ. Παπανδρέου, χωρίς να κάνουν άλλο τίποτε και περιμένουν μάλιστα και επιβράβευση γι’ αυτό, αγνοώντας πολλοί από αυτούς την ιστορική φράση του Γ. Kατσιφάρα.
Oι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτε, δεν έμαθαν τίποτε και κινδυνεύουν σαν τους Λουδοβίκους, κατά Tαλεϋράνδο, να αποδειχθούν αδιόρθωτοι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top