GuidePedia

0
Για πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημόσια και χωρίς περιστροφές άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα μας στο ΔΝΤ, εφόσον οι Βρυξέλλες δεν προσφέρουν στην Ελλάδα την «κεφαλαιοποίηση» των αποτελεσμάτων από τις επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου σε Βερολίνο, Παρίσι και Ουάσινγκτον.
"Η κυβέρνηση δίνει μια καθημερινή πολυμέτωπη μάχη στο εξωτερικό και το εσωτερικό και κανενός οι θυσίες δεν θα πέσουν στο κενό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος",
σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι αδιαπραγμάτευτη απόφαση της κυβέρνησης να μην δανειστεί ξανά με αυτό τον βάρβαρο τρόπο και να αντιμετωπίσει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας.
"Με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μέτρα άδικα αλλά εθνικά αναγκαία και επιβεβλημένα στις παρούσες συνθήκες και σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή πολιτική που προωθείται, υπάρχει προοπτική και ελπίδα για τους Έλληνες πολίτες", τόνισε ο Γ. Πεταλωτής.
Στο πλαίσιο αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι μία δυνατότητα.
"Από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ξαναδανειστεί με ένα τόσο υψηλό επιτόκιο, όπως δανειζόταν τόσες φορές στο παρελθόν λόγω της γνωστής δημοσιονομικής κατάστασης, το ΔΝΤ είναι μια δυνατότητα. Εφόσον δεν τελειώσει το θέμα του δανεισμού μας, δεν σταματούν και οι δυνατότητες που παρέχονται", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως ανακοίνωσε, την Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί στη δημοσιότητα και στις Επιτροπές της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο, αφού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ διέψευσε τις όποιες πληροφορίες για το περιεχόμενό του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα είναι ένα νομοσχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.
Μήνυμα στους "αντιρρησίες"
Αναφορικά με πληροφορίες που φέρουν τον Γ. Παπανδρέου, να επιβάλλει -μετά τις διαφοροποιήσεις Παπουτσή, Σκανδαλίδη κ.α, "κόκκινη γραμμή", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως "δεν υπάρχει θέμα αντοχής του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά  όταν υπάρχουν αποφάσεις, οφείλουν όλοι να συντάσσονται με αυτές".
Ο κ. Πεταλωτής, διέψευσε ρητά και κατηγορηματικά φήμες και πληροφορίες περί ανασχηματισμού, λέγοντας ότι η κυβέρνηση και τα υπουργεία δουλεύουν σκληρά. Σχετικά, δε, με την "αντάρτικη"  στάση στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος, δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα και έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις (περισσότερα, εδώ).
 Σε εφαρμογή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Για αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να διαλευκάνει την κακοδιαχείριση στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του κ. Σχοινιωτάκη για την επιβολή πλαφόν στους μισθούς του Δημοσίου, αλλά και τον αναδρομικό έλεγχο και επιστροφής αποδοχών που ξεπέρασαν τις 6.090 ευρώ, τουλάχιστον την περασμένη εξαετία.
Κριτική στη Ν.Δ.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της Ν.Δ, ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε την ελπίδα για τα οσα είπε περί συστήματος ΠΑΣΟΚ, να τα είπε χαριτολογώντας γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "το πιο σάπιο καθεστώς στα σύγχρονα πράγματα της χώρας, ήταν επί κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή". "Πρέπει ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και τις καταστροφικές συνέπειες και επιπτώσεις που έφεραν στη χωρα.
"Λήξαν" το επεισόδιο Πάγκαλου - Γλέζου
Με αφορμή την αντιπαράθεση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου με τον Μανώλη Γλέζο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το θέμα έχει λήξει και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ "είναι οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουν την ηθική, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητα του Μανώλη Γλέζου".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top