GuidePedia

0
Κατηγορηματικά απέκλεισε τα σενάρια ανασχηματισμού ο Γιώργος Πεταλωτής και, σε συνέντευξή του, χαρακτηρίζει λήξαν το θέμα που προέκυψε μετά την επίθεση Παπουτσή στον Φίλιππο Σαχινίδη στη Βουλή.«Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικού ανασχηματισμού... όλα τα μέλη της κυβέρνησης εργάζονται σκληρά και συλλογικά κάτω από τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, με απτά αποτελέσματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Παράλληλα, έθεσε τέρμα στα σενάρια αποπομπής του Χρήστου Παπουτσή λόγω της «έκρηξής» του και, απορρίπτοντας το ότι ασκεί σκληρή κριτική, πρόσθεσε: «ως παλιό και έμπειρο στέλεχος του Κινήματος, αναλύει με τον δικό του τρόπο, βασισμένος στην εμπειρία και την ιδεολογία του, την τρέχουσα πολιτική».
Απόλυτα ξεκάθαρος ως προς την προοπτική κυβερνητικού ανασχηματισμού εμφανίζεται με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζει ότι θεωρείται «λήξαν το θέμα Παπουτσή» σε ό,τι αφορά το πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή, επισημαίνει όμως ότι όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μην εκπέμπουν μηνύματα που θολώνουν τους στόχους και συγχέουν την εικόνα. Παράλληλα αναφέρει ότι δεν υπάρχει σκέψη για νέα οικονομικά μέτρα και ανακοινώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα θέσει τέλος στην άνιση κατανομή των οικονομικών βαρών. Ωστόσο, αρνείται ότι σημειώθηκε καθυστέρηση στην κατάθεσή του.

Κύριε Πεταλωτή, μετά τη λήψη των πρόσθετων οικονομικών μέτρων, οι πολίτες
ανέμεναν το φορολογικό, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μήπως η καθυστέρηση στην κατάθεσή του προκαλεί ζημιά, όπως λένε και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Έχουμε εξηγήσει στον ελληνικό λαό τις ενέργειές μας για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε ως χώρα. Πολλές από αυτές είναι αναγκαίες γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όμως ακόμη και σε αυτές τις αναγκαίες επιλογές μας, προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε να προστατεύονται περισσότερο οι πιο αδύναμοι πολίτες από τους έχοντες. Στα πλαίσια αυτά θα έλθει εντός των ημερών και το φορολογικό νομοσχέδιο που θα επιχειρεί να θέσει τέλος στην άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών, έτσι ώστε και έσοδα να υπάρχουν στο κράτος αλλά και να πληρώνουν αυτοί που πρέπει και μπορούν. Αυτό όμως το εγχείρημα είναι σοβαρό και απαιτούσε χρόνο. Έρχεται λοιπόν χωρίς καμία καθυστέρηση.

Τελικώς η κυβέρνηση δεν βγήκε αλώβητη μετά τα νέα μέτρα. Ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ή θα τις χαρακτηρίζατε υπερβολικές;
Οι πολίτες αλλά και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι οι αποφά σεις μας αυτές είναι αναγκαίες, ελήφθησαν με περισσή σκέψη και είναι στοχευμένες. Η υπέρβαση της σημερνής κατάστασης, όπως μας την κληροδότησε η Ν.Δ., ανοίγει τον δρόμο για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες μας έδωσε την εντολή ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι ο στόχος μας και δεν τον απεμπολούμε.

Γιατί ζητήθηκε από τους κ.κ. Παπουτσή και Σκανδαλίδη να «διορθώσουν» τις εντυπώσεις με διευκρινιστικές τους δηλώσεις;

Όταν ο απλός πολίτης δέχεται να συμμεριστεί τα βάρη της κρίσης που ο ίδιος δεν δημιούργησε και υπάρχει η μεγάλη συναίνεση του λαού, τότε οφείλουμε όλοι, παρά τις αγωνίες μας, να μην εκπέμπουμε μηνύματα που θολώνουν τους στόχους μας και δημιουργούν άλλη εικόνα από την πραγματική.

Ο κ. Παπουτσής από την αρχή έχει ασκήσει σκληρή κριτική σε επιλογές της κυβέρνησης. Έχει ενοχλήσει τον κ. Παπανδρέου; Σκοπεύει να τον αντικαταστήσει;

Δεν συμμερίζομαι ότι ο κ. Παπουτσής από την αρχή ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Ως παλιό και έμπειρο στέλεχος του Κινήματος, αναλύει με τον δικό του τρόπο, βασισμένος στην εμπειρία και την ιδεολογία του, την τρέχουσα πολιτική. Ως προς τη γνωστή τοποθέτησή του στη Βουλή, έχει δώσει ήδη τις απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινίσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Θα γίνει κυβερνητικός ανασχηματισμός;
Κατηγορηματικά, δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικού ανασχηματισμού. Όλα τα μέλη της κυβέρνησης εργάζονται σκληρά και συλλογικά κάτω από τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, με απτά αποτελέσματα.

Πώς θα αντιμετωπιστούν αδυναμίες και κυβερνητικές αρρυθμίες;

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια κυβέρνηση πέντε μηνών, η οποία κατορθώνει να εντάξει και πάλι τη χώρα μας ως ισότιμο μέλος στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα, ενώ συγχρόνως εργάζεται για τις βαθιές τομές στην ελληνική πραγματικότητα. Προκύπτει, συνεπώς, ότι η λειτουργία της βρίσκεται σε πολύ καλό ρυθμό και οι όποιες αδυναμίες της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top