GuidePedia

0
Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο την Τρίτη, λίγα 24ωρα μετά τις απόπειρες αναχαίτισης από τουρκικά F16 ελικοπτέρου του Λιμενικού που συμμετείχε σε επιχείρηση της Frontex στο Φαρμακονήσι.Σε παραβίαση των όρων της αβλαβούς διέλευσης ενώ βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων προχώρησε νωρίς τα ξημερώματα η τουρκική κορβέτα Μπάφρα και την ίδια στιγμή ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ζήτησε και στοιχεία από παραπλέον εμπορικό πλοίο.


Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα Μπάφρα εισήλθε στο στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου στις 23.50 της 23ης Μαρτίου συνοδευόμενη από την πυραυλάκατο Κρυσταλλίδης.

Στις 2.10 της 24ης Μαρτίου η ελληνική πυραυλάκατος εξέπεμψε σήμα προς την τουρκική κορβέτα για παραβίαση της αβλαβούς διελεύσεως ενώ βρισκόταν στο Στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στις 2.15 η τουρκική κορβέτα εξέπεμψε σήμα προς το παραπλέον εμπορικό πλοίο Αρχάγγελος ζητώντας στοιχεία του δρομολογίου του (λιμένα, κατάπλου, απόπλου, όνομα).

Στις 2.30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και πλέον πλέει νοτίως της Χίου σε διεθνή ύδατα παρακολουθούμενη από την ελληνική πυραυλάκατο.

Η τουρκική κορβέτα είχε εξέλθει από τον κόλπο της Σμύρνης. Αρχικά ακολούθησε βόρεια πορεία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και στη συνέχεια κινήθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών. Στη συνέχεια ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας στο νότιο Αιγαίο. Το μεσημέρι βρέθηκε βορειοδυτικά της Σαντορίνης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top