GuidePedia

0
Α. Βγενόπουλος: Προσωπικότητα της χρονιάς της Lloyd's List. Το βραβείο για την προσωπικότητα της χρονιάς στην ελληνική ναυτιλία απονεμήθηκε στον Ανδρέα Βγενόπουλο, κατά τη διάρκεια των βραβείων Greek Shipping Awards 2009 της Lloyd's List.
Πρόκειται για την έκτη συνεχή χρονιά που απονέμονται τα εν λόγω βραβεία σε προσωπικότητες και επιχειρήσεις της ελληνικής ναυτιλίας, που διακρίθηκαν για τη δραστηριότητά τους τον προηγούμενο χρόνο.Επίσης, μεταξύ άλλων, βραβεύθηκαν ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος αναδείχθηκε «Greek Shipping Newsmaker» και ο καπετάνιος Βασίλης Κωνσταντακόπουλος με το βραβείο «Lifetime achievement»......
Περισσότεροι από 600 παράγοντες της Ναυτιλίας παραβρέθηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο κ. Naigel Lori, δημοσιογράφος της Lloyd's.

Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν:
- Προσωπικότητα της χρονιάς για την ελληνική ναυτιλία ανακηρύχθηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόεδρος της MIG, για τις επενδύσεις που έχει κάνει στην ελληνική ακτοπλοΐα με τη Superfast και Blue Star Ferries και για την ενίσχυση του ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου της Marfin Bank.

- Greek Shipping Newsmaker αναδείχθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

- Το βραβείο Lifetime achivement απονεμήθηκε στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

- Εταιρεία της χρονιάς στον κλάδο ξηρού φορτίου φορτηγού ναυτιλίας ανακηρύχθηκε η Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου.

- Στο κλάδο των δεξαμενόπλοιων, εταιρεία της χρονιάς ανακηρύχθηκε η Capital του Ευάγγελου Μαρινάκη.

- Το βραβείο για την ακτοπλοϊκή εταιρεία της χρονιάς 2009 απενεμήθη στην Αegean Speed Lines.

- Πλοίο της χρονιάς ανακηρύχθηκε το ΑΚΤΕΑ του Γιάννη Πολυχρονόπουλου, το οποίο συμβάλλει στην απορρύπανση των θαλασσών από πετρελαιοκηλίδες.

- Το βραβείο «Ναυτικός της Χρονιάς» απονεμήθηκε σε τρεις καπετάνιους: Στον Χαρ. Πέτρα του Κρήτη ΙΙ', τον Ε. Καβρό του "Έλυρος" και στον Αλέξανδρο Σταματάκη του "Κνωσός Παλλάς".

- Shipping Financier of the Year ανακηρύχθηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για το σημαντικό χαρτοφυλάκιο που έχει στη Ναυτιλία.

- Shipbroker of the Year ανακηρύχθηκε η Golden Destiny.

- Τo βραβείοTechnical Innovation Award δόθηκε στον Germanischer Lloyd στο Ship Design Laboratory.

- Ιnternational Personality of the Year ανακηρύχθηκε ο πρώην επίτροπος Joe Borg.

- Το βραβείο Piraeus International Center απονεμήθηκε στην Hellenic Shipbrokers Association με πρόεδρο τον Γιάννη Παχούλη.

- Το βραβείο Achivement in Safety or Environmental Protection δόθηκε στο γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Ευθύμιο Μητρόπουλο.

- Το βραβείο Achivement in Education or Training δόθηκε στον καθηγητή Κώστα Γραμμένο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top