GuidePedia

0
Σοβαρότατη καταγγελία διατύπωσε από το βήμα της Κυπριακής Βουλής ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενθάρρυνση "φυσικής εξόντωσης" του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Στην ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι "το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας χυδαίας και εκβιαστικής επίθεσης, που γίνεται ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα από μπλόγκ στο ίντερνετ, σατιρικές δήθεν εφημερίδες και άλλους".....
Ο κ. Κυπριανού προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα καταγγέλλοντας ότι "ενθαρρύνεται η φυσική εξόντωση του Προέδρου. Βλέπετε αυτός είναι ο μόνος τρόπος, που γνωρίζουν για να απαντούν σε επιχειρήματα".

Ο γγ του ΑΚΕΛ στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό και είπε ότι "η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία, αναζωπύρωσε την ελπίδα του κυπριακού λαού για λύση του προβλήματος και επανένωση της πατρίδας μας".
Σημείωσε ότι "η ενδεδειγμένη επιλογή μας είναι η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, λύση που θα επανενώνει το λαό μας και θα δημιουργεί ενωμένο κράτος με μία και μόνη κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια".

Αναφερόμενος στις απευθείας συνομιλίες ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, "καταθέτει προτάσεις που βασίζονται σε αρχές, είναι συνενωτικές και λειτουργικές και που συνάδουν με τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και στις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου".

Ο κ. Κυπριανού, τόνισε ότι "αυτό που όμως εμποδίζει την επίτευξη ουσιαστικής προόδου, είναι η έκφραση θέσεων και προτάσεων της τουρκικής πλευράς που βρίσκονται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου, μια στάση η οποία μας λυπεί, όμως δεν μας απογοητεύει, αλλά ούτε μας εκτροχιάζει από τις στοχοπροσηλωμένες μας προσπάθειες".
Είπε ότι "οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να σπρώξουμε τα πράγματα μπροστά".

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Κύπρος είναι πλήρες μέλος, και η Τουρκία υποψήφια προς ένταξη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι "παρά όλες τις διακηρύξεις της, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να 'απογαλακτιστεί' από τις ΗΠΑ και να διαδραματίσει δικό της, θετικό, ρόλο και σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ακολούθησε, ως ουραγός, τα κελεύσματα για ηθική και υλική στήριξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες".
Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι "κατηγορείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για άσκηση μονοδιάστατης δήθεν εξωτερικής πολιτική 'που εγκλωβίζει' τις δυνατότητες επίλυσης του Κυπριακού" και είπε ότι τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν συστηματικά επαφές με τις χώρες-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τις οποίες ενημερώνουν και προσπαθούν να εξασφαλίζουν τη στήριξή τους".
Για την κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι "δήθεν δεν διαβουλεύεται επαρκώς με το Εθνικό Συμβούλιο", ο γγ του ΑΚΕΛ είπε ότι "ποτέ προηγουμένως δεν συνήλθε το Σώμα τόσες πολλές φορές μέσα σε τόσο διάστημα ενώ έγιναν χωριστές συσκέψεις του Προέδρου Χριστόφια με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων".-

Δημοσίευση σχολίου

 
Top