GuidePedia

0
Η μάχη για τον προϋπολογισμό θεωρείται κομβική για τον Αντώνη Σαμαρά στην οποία θα πρέπει να δώσει με ακρίβεια το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στη κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να ισορροπεί μεταξύ συναίνεσης, λόγω συνθηκών, αλλά και μαχητικότητας , που αναμένεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εντόπισε, μάλιστα, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τρεις βασικές αδυναμίες.....
«Πρώτον, αναφερόταν σε μελλοντικά μέτρα. Ενώ η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από άμεσα και μόνιμα μέτρα. Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι αγορές απαιτούν επίσης άμεσα και μόνιμα μέτρα. Ενώ ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε… αφηρημένα μέτρα, μη κοστολογημένα, που θα ληφθούν ύστερα από ένα τρίμηνο.

Δεύτερον, εμφάνισε ως πρόγραμμα σταθεροποίησης… ευσεβείς πόθους για την αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους. Δεν εξήγησε το πώς. Κι αυτό καθιστά το πρόγραμμά του ''ευχολόγιο'', όχι στρατηγική διεξόδου από την κρίση.

Τρίτον, εμφάνισε την αποκλιμάκωση του χρέους να αρχίζει το 2012! Δηλαδή, ώς τότε θα αυξάνεται; Αυτό από μόνο του θα είναι καταστροφικό, αν αληθεύει. Ελπίζουμε να το διαψεύσει. Και του θυμίζουμε ότι εκείνος πρώτος, προ ημερών, είχε πει ότι είτε θα αφανίσουμε το δημόσιο χρέος είτε θα μας αφανίσει εκείνο…», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συμπληρώσει το σχήμα των τομεαρχών ορίζοντας υπεύθυνους για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και ενδεχομένως και τη Δικαιοσύνη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top