GuidePedia

0
Ουσιαστικό ζητούμενο παραμένει, προφανώς, η εξειδίκευση και η υλοποίηση–ξεκινώντας από σήμερα –των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, αναφέρει ο ΣΕΒ σε σχετική ανακοίνωση.
Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης παρατηρείται συχνά μια δυσαναλογία μεταξύ λόγων και έργων. Οι καλές προθέσεις και οι ορθές εξαγγελίες δεν μετουσιώνονταν αυτονόητα σε πράξεις είτε γιατί η εκάστοτε πολιτική βούληση ήταν αδύνατη είτε γιατί η αντίδραση της κοινωνίας ήταν πολύ ισχυρή. .....Το έλλειμμα αξιοπιστίας που μας κατατρύχει σήμερα, αφορά, λοιπόν, καταρχήν το πολιτικό σύστημα, αλλά και την κοινωνία μας συνολικά τονίζει ο ΣΕΒ.
Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε ένα σαφή «οδικό χάρτη» για την έξοδο από την κρίση –με μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας, που είναι τα αίτια των σημερινών προβλημάτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζει διατεθειμένη να υπερβεί την «παράδοση» της μηδενιστικής κριτικής και της αλληλομετάθεσης ευθυνών, που κυριάρχησε καθ’ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Εν μέσω της πιο σοβαρής κρίσης, που γνώρισε η χώρα μας μεταπολεμικά, είναι ευοίωνο το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων δείχνουν να έχουν συνείδηση της διαχρονικότητας των προβλημάτων και της κρισιμότητας των περιστάσεων.
Ουσιαστικό ζητούμενο παραμένει, προφανώς, η εξειδίκευση και η υλοποίηση–ξεκινώντας από σήμερα –των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
Υπό την αναγκαία αυτή προϋπόθεση δικαιολογείται η αισιοδοξία, ότι η οικονομία μας μπορεί να αποφύγει το κραχ και η κοινωνία μας να ανασυγκροτηθεί σε σύγχρονη και ανταγωνιστική βάση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top