GuidePedia

0
Περί τα 6 δις. ευρώ άντλησε το ελληνικό πιστωτικό σύστημα στη χθεσινή, τελευταία δημοπρασία τίτλων ετήσιας διάρκειας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρόκειται για ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τα αντίστοιχα των προηγούμενων δημοπρασιών.
Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες είχαν συνολικά αντλήσει από την ΕΚΤ περί τα 52 δις. ευρώ και μετά τις αποπληρωμές που έχουν γίνει το άνοιγμα είναι της τάξεως των 32 δις. ευρώ......Στη χθεσινή δημοπρασία της ΕΚΤ προσέφυγαν 224 τράπεζες και άντλησαν περί τα 97 δις. ευρώ όταν τον Ιούνιο είχαν προσφύγει 1120 τράπεζες αλλά είχαν συνολικά αντλήσει 75 δις. ευρώ.
Η χθεσινή δημοπρασία της ΕΚΤ ήταν η τελευταία για τίτλους ετήσιας διάρκειας και η μοναδική με επιτόκιο που δεν είναι σταθερό στο 1% αλλά θα προσαυξάνεται και θα είναι ισόποσο με το εκάστοτε επιτόκιο παρέμβασης της ΕΚΤ. Παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της για την μελλοντική νομισματική πολιτική, οι αγορές εκτιμούν ότι θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων από τα μέσα του επόμενου έτους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top