GuidePedia

0
Με δυσκολία κινούνται τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας που έχει προγραμματίσει το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑ.ΜΕ.), με αφορμή την επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Στο Πεδίον του Άρεως αυτή την ώρα συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών και τη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου την ίδια ώρα..... ενώ το παρών σε πορείες δίνουν εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις της χώρας.
Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει ναυτεργατικά σωματεία, οι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία και οι δημοσιογραφικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, καθώς και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.
Από τις 06:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι διακόπτεται η κυκλοφορία σε περιοχές του κέντρου, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους.
Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων συναντώνται στην οδό Σκουφά, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ομήρου και Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στην Λυκαβηττού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος και στην οδό Δημοκρίτου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος και Ρηγίλλης και λόγω των εκδηλώσεων για τους προστάτες του πυροσβεστικού σώματος.
Παράνομη κρίθηκε αργά χτες το βράδυ η απεργία που είχαν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο Στέφενσων», μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν κανονικά την απεργία τους.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές κήρυξαν 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Χριστούγεννα με σκουπίδια κινδυνεύει να περάσει η πρωτεύουσα, καθώς λίγες μέρες μετά τη δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, 48ωρο «λουκέτο» μπήκε χθες στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Αιχμή του δόρατος της κινητοποίησης των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ, αποτελεί το ζήτημα των συμβασιούχων και το νομοσχέδιο του Γ. Ραγκούση για την αναμόρφωση του συστήματος των προσλήψεων στο δημόσιο.
Σε πανελλαδική απεργία σήμερα και οι κλάδοι της κλωστοϋφαντουργίας, φαρμάκων, τροφίμων και λογιστών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top