GuidePedia

0
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α.ΜΑΡΤΙΝΗ -Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ είχε άδεια μαιευτηρίου από το 2003!! - Είναι σκοπός μας, να ρίξουμε κατά μεγάλο ποσοστό τις τιμές που βαρύνουνε την κάθε γέννηση
Έχετε μιλήσει για ιδιωτικό ολιγοπώλιο στο χώρο των μαιευτηρίων, το οποίο φιλοδοξείτε να σπάσετε με το νέο μαιευτήριο «Γαία». Πιστεύετε ότι τεχνητά διατηρούνται οι τιμές σε υψηλά επίπεδα; Φιλοδοξείτε να προσφέρετε καλύτερες τιμές για εξίσου καλές υπηρεσίες μέσω του νέου μαιευτηρίου;
Δεν έχω μιλήσει εγώ για ολιγοπώλιο στον χώρο των μαιευτηρίων. Η κατάσταση έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε τα μαιευτήρια να είναι ουσιαστικά και πραγματικά ολιγοπώλια.......
Όταν όλοι την, όπως λέτε εσείς οι οικονομολόγοι, πίττα την μοιράζονται τρία ουσιαστικά μαιευτήρια αυτό αποτελεί την επιτομή του ολιγοπωλίου. Βέβαια όπου λειτουργεί ολιγοπώλιο και πολύ περισσότερο μονοπώλιο οι τιμές είναι ανεξέλεγκτες.

Οι κανόνες λειτουργίας της αγοράς διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση. Κάθε φορά που γίνεται μία καινούρια μονάδα αυτής της ειδικότητας βεβαίως, είναι μία προσφορά στο κυβερνητικό σύνολο. Πολύ δε περισσότερο όταν την δημιουργεί ένα Κοινωφελές Ίδρυμα όπως το «Ερρίκος Ντυνάν » που δεσμεύει και τους συμπράττοντες, για την δημιουργία της κλινικής, να έχουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τον ανταγωνισμό τους δηλαδή 20-25% παρακάτω. Άρα δεν φιλοδοξούμε, είναι σκοπός μας, να ρίξουμε κατά μεγάλο ποσοστό τις τιμές που βαρύνουνε την κάθε γέννηση, την κάθε οικογένεια και τον κάθε πολίτη.

Το Ερρίκος Ντυνάν εισέρχεται στο χώρο των μαιευτηρίων σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο, αλλά ο όμιλος Υγεία και το ΙΑΣΩ σας κατηγορούν για έκδοση άδειας λειτουργίας με μη νόμιμο τρόπο και έχουν προσφύγει μάλιστα στο ΣτΕ. Τι απαντάτε;

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ είχε άδεια μαιευτηρίου από το 2003. Τώρα γίνεται όλη αυτή η «συζήτηση», και είναι εύλογο γιατί γίνεται αφού θίγονται τα μεγάλα συμφέροντα, Τώρα λοιπόν επεκτείνουμε τις κλίνες της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής μας σε συνεργασία βέβαια με το Ιατρικό κέντρο και την ΓΑΙΑ. Το ότι μας κατηγορούν για μη νόμιμο τρόπο έκδοσης της άδειας είναι επιεικώς ανυπόστατο και βεβαίως δεν κατηγορούν εμάς, γιατί εμείς δεν αυτοεκδίδουμε την άδεια, την εξέδωσε το Υπουργείο προς το οποίο είχαν με κάποιον τελείως αδόκιμο τρόπο για μην πω αήθη, προσφύγει με επανειλημμένα εξώδικα παλαιότερα και τώρα, αλλά και μετά την λήψη της αδείας με αναφορές για την ανάκληση της.

Βεβαίως αυτά δεν τελεσφόρησαν γιατί αλλιώς θα διαπράττονταν ας το πούμε ατυπία. Τώρα σε ότι αφορά την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποκαταστήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εάν προχωρήσει θα αποφανθεί το Ανώτατο δικαστήριο και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα χαριστεί ούτε στην μία ούτε στην άλλη πλευρά.

Λέγεται, επίσης, από τους επικριτές σας, ότι είναι αδιαφανείς οι όροι συνεργασίας με το Ιατρικό και ότι με τη συνεργασία αυτή το Ερρίκος Ντυνάν και ο Ερυθρός Σταυρός ουσιαστικά επιδοτούν την κερδοφορία του Ιατρικού. Πώς το σχολιάζετε; Τι κερδίζει το Ερρίκος Ντυνάν από την «Γαία»;

Οι επικριτές μας λένε για αδιαφανείς όρους συνεργασίας. Όταν κάτι αποτυπώνεται μέσα σε μία συμφωνία δεν είναι ποτέ αδιαφανές. Το νοσοκομείο του Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ δεν είναι επιχείρηση, έτσι δεν είναι διαπιστευμένο να κοινοποιεί τους όρους μιας συνεργασίας προς κανέναν φορέα. Ανταγωνισμό – κεφαλαιαγορά κ.τ.λ. άρα αυτό δεν ήταν δικό μας καθήκον. Εκείνο που ήταν καθήκον και εκείνο το οποίο εξασφαλίζουμε είναι να πληρώνει η κάθε γυναίκα που θα έρθει να γεννήσει ή να χειρουργηθεί πολύ φθηνότερα νοσήλια. Εάν αυτό είναι προσφορά υπέρ του Ιατρικού Αθηνών και όχι υπέρ του κοινωνικού συνόλου δεν μπορώ τότε να πω ποια είναι πράγματι η κοινωνική προσφορά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα κερδίσει για τις επενδύσεις το ΓΑΙΑ του Ιατρικού και βεβαίως δεν σημαίνει ότι το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ως Νοσοκομείο και κατ΄ επέκταση ως Κοινωφελές Ίδρυμα δεν θα έχει σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του αλλά μέσα στο όριο της καλύτερης οικονομικά αντιμετώπισης των νοσηλευόμενων.

Καταγγείλατε ότι από εμπάθεια και με εκβιαστική διάθεση η Marfin Popular Bank κατήγγειλε δανειακή σύμβαση με το Ερρίκος Ντυνάν, ώστε να δημιουργήσει εμπόδια στη λειτουργία του νέου μαιευτηρίου. Πώς σκοπεύετε να αντιδράσετε νομικά; Θεωρείτε ότι τίθεται θέμα καταχρηστικής πρακτικής, που ενδεχομένως παραβιάζει τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού; Σκοπεύετε να απευθυνθείτε, ενδεχομένως, και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Κοιτάξτε, δεν ήταν θέμα καταγγελίας μου για εμπάθεια ή για εκβιαστική διάθεση της MARFIN POPULAR BANK. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Μέσα στον όμιλο της ΜΙG όπου υπάγεται και η MARFIN είναι και δύο από τα τρία μαιευτήρια που έχουν κάνει όλη αυτή την διαδικασία και που μας έχουν διασύρει ότι δρούμε παράνομα, που μας έχουν καθυστερήσει παράτυπα και ζημιογόνα τόσους μήνες για να λάβουμε την άδεια και για να λειτουργήσουμε.

Αντιλαμβάνεστε ότι το να έρχεται μετά ως επιστέγασμα καταγγελία ενός δανείου και ιδίως καταχρηστική, ενός δανείου επαναλαμβάνω που εξυπηρετείται απόλυτα!

Όπου το δάνειο είναι 86 εκ. ευρώ και οι διασφαλίσεις της τράπεζας υπερβαίνουν τα 200 εκ. ευρώ, που έστω και μία δόση δεν έχει καθυστερήσει, αντιθέτως, πολλές μέρες νωρίτερα καταβάλλεται, αντιλαμβάνεσθε επαναλαμβάνω πως αυτό φτάνει στα όρια του κωμικοτραγικού.

Εγώ θα κρατήσω το τραγικό της ιστορίας γιατί όλη αυτή η ταλαιπωρία είχε επιπτώσεις κυρίως στο κύρος του Νοσοκομείου και βεβαίως και στα οικονομικά του.

Σαφέστατα και θα αντιδράσουμε νομικά, θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη πρώτα κατά των τριών μαιευτηρίων που τόσο ζημιογόνα ενήργησαν κατά του Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και θα αμυνθούμε απόλυτα αποτελεσματικά στις κινήσεις που σκέφτεται να κάνει ο κ. Βγενόπουλος σε ότι αφορά το δάνειο.

Εμείς το δάνειο το εξυπηρετούμε απόλυτα. Εάν προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες ο κ. Βγενόπουλος τότε εμείς θα αμυνθούμε και εκεί θα φανεί πράγματι εάν υπάρχει καταχρηστική λειτουργία ή εκβίαση ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Καταρχήν σας είπα ότι σκοπεύουμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα δούμε εάν το ‘Ίδρυμα μας μπορεί να αποταχθεί προς τα εκεί και θα το κάνουμε. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι θα κινητοποιηθεί όλος ο Ερυθρός Σταυρός όπου εμμέσως πλήττεται καίρια από όλη αυτή την ιστορία αλλά και το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, σε όλες τις αρχές και θα απευθυνθούμε επίσης και σε όλα τα κόμματα της Βουλής. Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή που είναι τόσο δύσκολη οικονομικά για τις άλλες επιχειρήσεις εμείς να δεχόμαστε τέτοια πολεμική, όντας απόλυτα εντάξει προς τις υποχρεώσεις μας.

Η MPB ισχυρίζεται ότι κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια. Υπήρξε πράγματι πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του δανείου;

Τα αμιγώς τραπεζικά κριτήρια που ισχυρίζεται η MARFIN POPULAR BANK ότι υπάρχουν ώστε να καταγγείλει την δανειακή σύμβαση είναι απολύτως, όχι ασαφή, ανύπαρκτα.

Επαναλαμβάνω σε μια εποχή που η κάθε τράπεζα δίνει παρατάσεις από δόση σε δόση για κάθε δάνειο που έχει χορηγήσει, εμείς όχι απλώς δεν είμαστε υπερήμεροι αλλά τα έχουμε καταβάλλει, μάλλον τα έχει κρατήσει γιατί όλα τα δικαιώματα από τα ταμεία τα κρατάει η MPB.

Τα έχει κρατήσει πολλές μέρες νωρίτερα στο ταμείο της και κρατάει και άλλα 40 εκ. ευρώ σαν εγγύηση από βεβαιωμένες απαιτήσεις από τα Ταμεία, δηλαδή από το κράτος.

Καταλαβαίνεται ότι αυτό αναδεικνύει το φρούδο των αιτιάσεων της MARFIN. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του δανείου. Αντιθέτως και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε ότι η καταγγελία ήρθε όταν τα μαιευτήρια του κ. Βγενόπουλου και το ΙΑΣΩ βεβαίως, δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν ώστε να παραμείνει το ολιγοπώλιο ή πολύ περισσότερο να προσχωρήσω προς την δική τους πλευρά και να δημιουργηθεί ένα εξοντωτικό για τον κόσμο νοσήλιο.
Ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί στόχοι του νέου μαιευτηρίου που λειτουργεί στο Ερρίκος Ντυνάν; Θεωρείτε ότι μπορεί να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Αττική;

Επιχειρηματικούς στόχους εμείς δεν έχουμε. Εμείς είμαστε το Νοσοκομείο ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος και πάνω από όλα υπαγόμαστε στις αρχές και στα κελεύσματα του Ε.Ε.Σ.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η σύμπραξη θα βοηθήσει το Νοσοκομείο ώστε με τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία να μπορεί να παρέχει μεγαλύτερο και περισσότερο κοινωφελές έργο, όπως επίσης να βοηθάει όπως μέχρι τώρα έχει κάνει και τον

Ε. Ε. Σ. που τόσα χρήματα ξόδεψε για να γίνει αυτό το Νοσοκομείο.

Τώρα ρωτάτε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος « Ερρίκος Ντυνάν», που το τελευταίο που θα τον ενδιέφερε είναι το μερίδιο της αγοράς μέσα στην ατυχία από οπουδήποτε αλλού που θα αποσπάσει το μαιευτήριό μας.

Απλώς μπορώ να πω πώς η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και η στήριξη του μαιευτηρίου από ένα Νοσοκομείο σαν το « Ερρίκος Ντυνάν » είμαι βέβαιος, όπως το θεωρεί και όλος ο κόσμος, και όπως το φοβάται και ο ανταγωνισμός, θα προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο προς την δική μας πλευρά.

Είναι γνωστό, ότι στο χώρο των ιδιωτικών μαιευτηρίων αναπτύσσεται αυτό το διάστημα και άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία –πρόκειται για το μαιευτήριο «Ρέα», στα νότια προάστια. Εκτιμάται ότι η είσοδος νέων παικτών θα οδηγήσει σε χαμηλότερες χρεώσεις και πώς τελικά, με αυτό το διαφαινόμενο «πόλεμο» τιμών και υπηρεσιών, θα καταφέρει η νέα μονάδα σας να εμφανίσει θετικά οικονομικά αποτελέσματα;

Κάθε πρωτοβουλία σε οποιονδήποτε τομέα όταν εμπλουτίζει την παροχή υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα της υγείας είναι καλή για το κοινό. Ενδεχομένως είναι ενοχλητική για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έτσι που από ότι διαβάζω και εγώ στα οικονομικά φύλλα είναι τέτοια αυτή η λεγόμενη πίττα που είναι τόσα εκαντοντάδες μάλλον εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο που θα μπορούσαν να συμπιεστούν ή θα μπορούσαν να κατανεμηθούν καλύτερα και χωροταξικά άρα και από άποψη εξυπηρέτησης άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως ακούω τώρα να ρωτάτε για το ΓΑΙΑ ή για οποιαδήποτε άλλο......


Ναι πράγματι τα νότια προάστια έχουν μία ζωτική ανάγκη για μαιευτήριο ενδεχομένως και ο Ε.Ε.Σ. κάποτε να ψάξει και να μπορέσει να επεκταθεί σε αυτόν τον τομέα και προς τα νότια προάστια.

ΠΗΓΗ sofokleous10.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top