GuidePedia

0
Έπειτα από επώδυνες για τη συνοχή του κόμματος παρασκηνιακές διεργασίες και μάχες χαρακωμάτων διάρκειας δύο περίπου μηνών, ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ολοένα και περισσότερα στελέχη του κόμματος εύχονται η διαδικασία να ολοκληρωθεί αύριο και να μην απαιτηθεί δεύτερος γύρος εκλογών. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμούν ότι ο κίνδυνος περαιτέρω εσωκομματικής πόλωσης με απρόβλεπτες συνέπειες για την ενότητα του κόμματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός......

Οι τελευταίες ομιλίες
Η κ. Μπακογιάννη επισκέπτεται σήμερα την Εύβοια , ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον νομάρχη Φθιώτιδας Αθ. Χειμάρα και το δήμαρχο Λαμίας κ. Γ. Κοτρωνιά. Στις 7 μμ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση νεοδημοκρατών στο κλειστό γυμναστήριο Λαμίας. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει στην Κόρινθο και το βράδυ θα μιλήσει σε μέλη και φίλους της Ν.Δ στην Σπάρτη. Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης συναντάται με πολιτικούς του φίλους στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Η ψηφοφορία
Την ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού της Ρηγίλλλης για την εκλογική διαδικασία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας μιλώντας για "αδιάβλητη και άψογη" διαδικασία ανάδειξης προέδρου. Όπως ανακοίνωσε θα υπάρξουν 1.039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1.584 εκλογικά τμήματα. Επιπλέον, θα λειτουργήσουν 64 εκλογικά τμήματα σε οκτώ χώρες της Ε.Ε. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στις 7πμ και θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 7 μμ. Έχει διευκρινιστεί ότι δεν θα υπάρξουν exit polls, όπως επίσης ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται μόνο αφού υπάρξει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων.

Ο δεύτερος γύρος
Φόβοι ότι ένας δεύτερος γύρος εσωκομματικών εκλογών θα προκαλέσει περαιτέρω διχασμό στο κόμμα εκφράζουν ολοένα και περισσότερα στελέχη του κόμματος. Ήδη άλλωστε ορισμένες πρωτοβουλίες των δύο βασικών διεκδικητών της προεδρίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεγένθυναν το εσωκομματικό χάσμα στη Ν.Δ. Ενδεικτικό της πόλωσης είναι ότι τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν αφίσα που απεικόνιζε τον κ. Σαμαρά με φόντο τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ καθώς και κείμενο με αναφορά στα γεγονότα του 1993 με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Πολιτισμού.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα ψηφίσει αύριο στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε εκλογικό τμήμα της Πύλου και ο κ. Ψωμιάδης στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top