GuidePedia

0
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας εν όψει της Συνόδου του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των 56 χωρών - μελών του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ ήδη από σήμερα ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών διατίθεται για την προστασία και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Ελληνικού (στάδιο ξιφασκίας) που θα φιλοξενήσουν τις εργασίες της Συνόδου.....
. Μεγαλύτερη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται από αύριο οπότε και αναμένεται να φτάσουν στη χώρα οι πρώτες διπλωματικές αποστολές.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι περισσότερες αποστολές θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων, όπου επομένως θα καταγραφεί μεγαλύτερη αστυνομική κινητοποίηση. Προκειμένου μάλιστα να είναι εύκολη η μετακίνηση των επισήμων από και προς το χώρο του συνεδρίου αναμένονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα πλήθος τροχονομικών παρεμβάσεων.
Όπως διευκρινίζουν ανώτατοι αξιωματικοί,ο σχεδιασμός θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων οπότε και η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να παράσχει ομπρέλλα ασφαλείας σε μεγάλο αριθμό επισήμων. Πάντως, στη σύνοδο δεν θα είναι παρούσα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Χίλαρι Κλίντον, καθώς την Τρίτη ο πρόεδρος Ομπάμα θα παρουσιάσει τις τελικές αποφάσεις του για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο Αφγανιστάν.
Το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών συγκαλείται με πρωτοβουλία του προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ, πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι το Συμβούλιο θα δώσει τη δυνατότητα στους αρχηγούς της διπλωματίας των 56 συμμετεχόντων κρατών να παρουσιάσουν τις εθνικές τους θέσεις σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια και τη συνεργασία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top