GuidePedia

0
Η Ελλάδα κλείνει τα φώτα σήμερα από τις 7.00 μέχρι τις 8.00 το βράδυ, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ότι όλοι μαζί οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη μπορούν να σώσουν τη Γη. Ενα γκρουπ στο Facebook που αποτελείται από 246.000 άτομα καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες της χώρας να κατεβάσουν τους διακόπτες. Υπενθυμίζεται ότι όλος ο πλανήτης στις 28 Μαρτίου είχε κινητοποιηθεί και είχε κλείσει στις 8:30 το βράδυ τα φώτα για μία ώρα στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί, ενωμένοι.....
μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ενάντια της κίνησης αυτής δημιουργήθηκαν και πολλά «αντίπαλα» γκρουπ στο Facebook, όμως ο αριθμός των μελών τους ωχριά μπροστά στα χιλιάδες μέλη που έχει συγκεντρώσει το «Η Ελλάδα κλείνει τα φώτα στις 28/11 || ώρα 19.00-20.00».

Η πρώτη φορά που διοργανώθηκε τέτοια κίνηση ήταν στις 31 Μαρτίου 2007 όταν 2,2 εκατ. άνθρωποι και 2.100 επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ έκλεισαν για μία ώρα τα φώτα καταφέρνοντας έτσι να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2%. Οταν την ίδια κίνηση έκαναν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσε το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός που έχει ποτέ διοργανωθεί για την κλιματική αλλαγή. Το Σάββατο, η Ελλάδα μπορεί να δώσει και πάλι το καλό παράδειγμα για παρόμοιες κινήσεις. Γι’ αυτό σε κανέναν δεν θα... κοστίσει να κατεβάσει τους διακόπτες του για μία ώρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top