GuidePedia

0
Σε εκδήλωση στην Ηλιούπολη, που η Ρηγίλλης «βάφτισε» διακαναλική συνέντευξη, ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε, σε προστατευμένο περιβάλλον, την επιχειρηματολογία του
Με επικοινωνιακά τρικ, που κάθε άλλο παρά βοηθούν την εικόνα του κ. Καραμανλή, επιχειρεί η ΝΔ να συσπειρώσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τους ψηφοφόρους της εν όψει της εκλογικής μάχης της Κυριακής.....

κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης, που η Ρηγίλλης «βάφτισε» διακαναλική συνέντευξη με τους πολίτες, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια επανάληψη -σε προστατευμένο περιβάλλον- της επιχειρηματολογίας του πρωθυπουργού για την οικονομία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ.

Οι ερωτήσεις που ετέθησαν στον κ. Καραμανλή είναι απολύτως χαρακτηριστικές του σκηνικού που είχαν επιλέξει (χωρίς να είναι βέβαιο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός το είχε ζητήσει) να «στήσουν» οι συνεργάτες του, δύο ημέρες πριν από το τέλος της προεκλογικής περιόδου.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής κλήθηκε να απαντήσει και στις εξής... δύσκολες ερωτήσεις από τους πολίτες:
«Πού θα βρεθούν τα χρήματα από το ΠΑΣΟΚ για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του;», «Θα μπει κάποια στιγμή ένα τέρμα σε αυτό το έθιμο των καταλήψεων σε γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια;», «Θέλω να με πείσετε, θέλω να μου πείτε γιατί πρέπει να ξαναψηφίσω Νέα Δημοκρατία» και τέλος «Αν τότε η Ελλάδα δεν έμπαινε στην ΕΟΚ και έμπαινε η Τουρκία, ποια θα ήταν σήμερα η Ελλάδα;».
Σε ό,τι αφορά την ουσία, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απευθύνθηκε και πάλι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα για πρώτη φορά επεσήμανε δημόσια ότι «κάθε ψήφος στον ΛΑΟΣ βοηθά το ΠΑΣΟΚ».
Νωρίτερα σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) είχε παράσχει πλήρη κάλυψη στον κ. Λ. Ζαγορίτη και στα όσα είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής για «μαύρισμα» των υποψηφίων που στενοχώρησαν τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
«Εκείνο που ειπώθηκε και έχει ειπωθεί από πολλούς και είναι και σωστό (είναι ότι) εάν εγώ, ένας ψηφοφόρος της ΝΔ για κάποιον λόγο είμαι δυσαρεστημένος με τον υποψήφιο βουλευτή νυν ή υπουργό πρώην ή υφυπουργό, δεν είναι ανάγκη να πληρώσει η παράταξη τη δυσαρέσκεια που έχω. Μπορώ να διαλέξω κάποιον άλλον ανάμεσα στους 30 ή 40 άλλους υποψηφίους βουλευτές που υπάρχουν».
«Καταλαβαίνω... όταν είσαι χρόνια στην κυβέρνηση και δυσαρέσκειες έχεις δημιουργήσει και πικρίες έχεις δημιουργήσει και σε κάποιους και θυμό μπορεί να έχεις προκαλέσει. Είτε από πολιτικές σωστές, αλλά που έθιξαν κάποιους ανθρώπους, είτε από λάθη είτε από προσωπικές συμπεριφορές, βεβαίως», κατέληξε.
«Γραμμή»
Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο κ. Ζαγορίτης δεν εξέφρασε προσωπική άποψη, όταν τοποθετήθηκε για το θέμα, αλλά απλώς παρουσίασε την «κεντρική γραμμή» της ΝΔ.
Κατά τα αλλά, ο κ. Καραμανλής άφησε και πάλι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.
«Δίνω μια μεγάλη μάχη», σημείωσε, «και πιστεύω θα την κερδίσω και πάντως με εμπνέει και μόνο το περιεχόμενο της μάχης και δεν θα πάψω να είμαι μαχητής την επόμενη ημέρα. Πιστεύω θα κερδίσω».
«Αν, ο μη γένοιτο, δεν είναι έτσι τα πράγματα, δεν παύω να είμαι μαχητής και μπροστάρης. Από εκεί και πέρα αρκεί να με θέλουν», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top