GuidePedia

0
Ο Κύρκος μίλησε για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣυνασπισμούΕίναι το πλέον ιστορικό στέλεχος της σύγχρονης Αριστεράς και η θέση του για ένα- τουλάχιστον- κομμάτι του Συνασπισμού είναι ιδιαιτέρως βαρύνουσα.Ο Λεωνίδας Κύρκος, λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, λέγοντας "ότι η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις" έλαβε σαφέστατη θέση υπέρ της συνεργασίας της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ.
«Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος προς τη συνάντηση των δύο μεγάλων.....
προοδευτικών ρευμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής, ας ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται σε αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Κύρκος μιλώντας στο Mega.

«Τα πράγματα είναι ωριμότερα από όσο ποτέ άλλοτε. Η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις. Για άλλη μία φορά το πρόταγμα είναι: Τόλμη, περισσότερη τόλμη» κατέληξε το ιστορικό στέλεχος της ελληνικής Αριστεράς.

Ο κ. Λεωνίδας Κύρκος είχε εκφράσει πολύ προ της προκήρυξης των εκλογών την άποψη ότι «υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ριζοσπαστικής αλλαγής, ανάμεσα κυρίως σε δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ)».

Ήταν εξάλλου ανάμεσα σε εκείνους που είχαν εκφράσει τη γνώμη ότι «το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του» και ότι ο ΣΥΝ έπρεπε να αποχωρήσει από το συμμαχικό σχήμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top