GuidePedia

0
Μια ανάσα πριν από την επαλήθευση των πληροφοριών τους ότι έχουν κατατμηθεί σε τρία μέρη τα χρήματα από τα λύτρα-μαμούθ που παραδόθηκαν στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, στις 19 Ιανουαρίου, για την απελευθέρωση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου βρίσκονται από χθες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση.
Επίσης, στην περίπτωση που προκύψει ότι τα κολλαριστά χαρτονομίσματα.....
που βρέθηκαν στην αποθήκη του σπιτιού ενός κτηνοτρόφου στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο είναι ένα μέρος από αυτά, τότε θα επαληθευτεί περίτρανα και το δεύτερο σκέλος του πληροφοριακού υλικού που συγκεντρώθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με το οποίο το ένα μέρος, και μάλιστα το μικρότερο, όπως έχει αποκαλύψει η «Espresso», κατηφόρισε προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μίτος του μυστηρίου που καλύπτει την «τύχη» των 30.000.000 άφαντων ευρώ που δόθηκαν για να πάψει η ομηρία του εφοπλιστή άρχισε να ξετυλίγεται χθες, όταν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Ρεθύμνου συνελήφθη 28χρονος κτηνοτρόφος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα υπό εξέταση χρήματα και συγκεκριμένα ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ μαζί με όπλα.

«Τα μάζευα ευρώ-ευρώ» φέρεται να είπε όταν ρωτήθηκε από πού προέρχεται και γιατί ήταν κρυμμένο το συγκεκριμένο ποσό. Ο ύποπτος είχε προσελκύσει την προσοχή των αστυνομικών καθώς τον έβλεπαν να σπαταλά μεγάλα για την οικονομική επιφάνειά του χρηματικά ποσά σε κάθε του έξοδο, τις περισσότερες φορές σε κέντρα διασκέδασης στο Τυμπάκι.

Ο 28χρονος κτηνοτρόφος, παρ’ ότι ξαφνιάστηκε από την αιφνιδιαστική έφοδο στο σπίτι του, προσπάθησε να απαλλαγεί από ένα μπρελόκ με κλειδιά, πετώντας τα μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας - κίνηση που δυστυχώς για τον ίδιο έγινε αμέσω [Ο Μανόλης Σκαρλάτος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. ] ως αντιληπτή από τους... εισβολείς. Οι αστυνομικοί που είδαν την κίνησή του μάζεψαν τα κλειδιά και άρχισαν να τα δοκιμάζουν στις πόρτες, μέχρι που βρήκαν ότι άνοιγαν αποθηκευτικό χώρο του ισογείου όπου ανακάλυψαν ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, ένα γεμιστήρα, αρκετές σφαίρες, μία ξιφολόγχη, πτυσσόμενα μαχαίρια και μέσα σε νάιλον 40.000 ευρώ.

Οπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, καθώς επίσημα δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, δεδομένου ότι αποδίδεται εξαιρετικά μεγάλη βαρύτητα και σημασία στους καρπούς που πιθανολογείται ότι θα αποφέρει η πρόοδος της έρευνας, ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη τοποθετείται στον πυρήνα των στενών φίλων του 32χρονου Μανόλη Σκαρλάτου. Του ανθρώπου που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ με το ψευδώνυμο «Βρωμού» και ο οποίος διατηρεί ξενοδοχείο στην Αγία Γαλήνη. Είναι από τα μέλη που φέρονται ότι συμμετέχουν στο συνδικάτο και στην απαγωγή με τη λιγότερο προσεκτική συμπεριφορά, καθώς μπήκε στο στόχαστρο της έρευνας εξαιτίας της πολυτέλειας που προσέδωσε στην καθημερινότητά του με την αγορά τεσσάρων ακριβών αυτοκινήτων και ενός θαλάσσιου σκάφους. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2002 ερευνήθηκε η συμμετοχή του σε μεγάλη ένοπλη ληστεία στο Τυμπάκι του Ηρακλείου, χωρίς όμως να προκύψει κάτι επιβαρυντικό.

Αλλά ο συλληφθείς δεν έχει άμεμπτο προηγούμενο βίο. Στις 23 Ιανουαρίου του 2006 ο τότε ηλικίας 25 χρόνων κτηνοτρόφος είχε εμπλακεί σε επεισόδιο που ξεκίνησε στο εσωτερικό καφετέριας στην Αγία Γαλήνη και κατέληξε έξω από αυτή με θύμα ένα νεαρό άνδρα από τη Ρωσία. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει οι αυτόπτες μάρτυρες, είχαν διαπληκτιστεί για τα όμορφα μάτια μιας αλλοδαπής. Ο καβγάς γρήγορα μετατέθηκε εκτός μαγαζιού και στη διάρκειά του ο νεαρός χτύπησε δύο φορές [Οι σάκοι με τα λύτρα-μαμούθ. ] με μαχαίρι στα πόδια τον αντίζηλό του. Δυστυχώς, όμως, έπληξε ζωτικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα το θύμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση, ενώ του επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι.

Στην περίπτωση που πιστοποιηθεί ότι τα 40.000 ευρώ αποτελούν μικρό τμήμα των λύτρων, θα είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζονται χαρτονομίσματα της πολύκροτης απαγωγής. Προηγήθηκε ο εντοπισμός στις 15 Σεπτεμβρίου τριών προσημειωμένων χαρτονομισμάτων των 200 ευρώ στη διάρκεια συναλλαγής ενός 50χρονου επιχειρηματία με το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην περιοχή του Σιδηροκάστρου στο νομό Σερρών.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας είχε παραλάβει τα χρήματα από Βούλγαρο συνεργάτη του ύστερα από εμπορικού χαρακτήρα δοσοληψία. Η σχετική ανακάλυψη είχε επιβεβαιώσει την πεποίθηση των αρμόδιων αξιωματικών ότι το πρώτο από τα τρία μέρη στα οποία διασπάστηκε το ποσό των λύτρων είχε «διαρρεύσει» μέσω... εμπορικού αγωγού στο εγγύς εξωτερικό. Το δεύτερο και πιθανώς το μεγαλύτερο εκτιμάται ότι βρίσκεται «ασφαλισμένο» σε άγνωστο σημείο της Αττικής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top