GuidePedia

0
Με το σύνθημα "πάμε μαζί για μια νέα αρχή" ο Γιώργος Παπανδρέου, από το Πεδίον του Αρεως, απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους Ελληνες "για την Ελλάδα που αξίζει". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο, χαρακτηρίζοντας την 4η Οκτωβρίου καθοριστική για το μέλλον της χώρας....

Ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι "βαθιά νυχτωμένος" όποιος μιλάει για πάγωμα μισθών και  αντιπαραθέτοντας το πρόγραμμα 100 ήμερων του ΠΑΣΟΚ για την ανάταξη της οικονομίας.  
Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ανακοινώνοντας κατάργηση των κομματικών επιτροπών της ΝΔ και στελέχωση των υπηρεσιών, με αξιοκρατία, από άριστους και όχι από αρεστούς.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας Παπανδρέου

Nα αφήσουμε πίσω όλα όσα μας έφεραν στην παρακμή. Μαζική πιεστική η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα για μια δίκαιη Ελλάδα.Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχουμε.

Απευθύνομαι σε όλους του Ελληνες, κάθε αγωνιστή, κάθε προοδευτικό. Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης. Πάμε να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή.  Απλώνω το χέρι σε όσους δεν έχουν αποφασίσει. Πάμε μαζί να αλλάξουμε τώρα τη ζωή μας. Πάμε μαζί για μια νέα αρχή.

Απευθύνομαι σε αυτούς που αναζήτησαν τη διαφάνεια στην προηγούμενη κυβέρνηση και διαψεύστηκαν. Πάμε μαζί, τίποτα δεν μας χωρίζει. Απευθύνομαι στους νέους, στους μπλογκερς, στα νέα ζευγάρια, στους νέους αγρότες. Πάμε μαζί. Απευθύνω σε όλους προσκλητήριο για την Ελλάδα που αξίζει.


Δεσμεύομαι να μπω μπροστά σε αυτή την εθνική προσπάθεια.Να κάνω το πρώτα βήμα για να παραδώσουμε μια Ελλάδα καλύτερη. Δεν έχουμε ούτε μια μέρα για χάσιμο.

Όποιος μιλάει για πάγωμα μισθών είναι βαθιά νυχτωμένος. Είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να καταλάβει τίποτα.

Ρωτώ, υπάρχει Έλληνας που  να συμβιβάζεται με όσα ζούμε σήμερα;  Δεν υπάρχει κανένας. Η Ελλάδα που θέλουμε υπάρχει. Ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, υπερήφανη. Που θα παράγει πλούτο και θα τον μοιράζει δίκαια σε όλους.

Από εκείνους που κυβέρνησαν 6 χρόνια δεν ακούσαμε μια λέξη. Χρησιμοποιούν τη διεθνή κρίση ως πρόφαση. Προσπαθούν να επιβάλουν την ηττοπάθεια και την πελατειακή εξάρτηση στον ψηφοφόρο.  Και μας ρωτούν υποκριτικά, που θα βρούμε τα λεφτά.Τους απαντάμε: εκεί που τα χάρισαν!

Έρχεται σήμερα ο κ. Καραμανλής να ζητήσει για τρίτη φορά την ψήφο μας. Μα ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα θεμελιώδη προβλήματα.  Στις 4 του Οκτώβρη αλλάζουμε σελίδα. Πάμε να τα κάνουμε μαζί.  Μένουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν ή προχωράμε στο μέλλον. Την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα στο παρελθόν, ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον. Πετύχαμε τον Οκτώβρη του 81, τον Οκτώβρη του 93, αυτο θα συμβεί τον Οκτώβρη του 2009.

Δεσμεύομαι για την άμεση ανάταξη της οικονομίας.Θα δώσουμε οξυγόνο με 5 νομοσχέδιο τις πρώτες 100 ημέρες. Με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε κρίση. Η εργασία είναι πάνω από όλα δικαίωμα. Βάζουμε τέλος στην ανασφάλιστη εργασία και στις ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Δεν υπόσχομαι ότι θα αλλάξουμε την Ελλάδα σε 100 ημέρες, Μπορούμε όμως να της δώσουμε ανάσα.

Θα αλλάξουμε την Αθήνα, που είναι δύσκολο να την περπατάς. Αυτή η πόλη έχει πληγωθεί από την αλόγιστη δόμηση και από τις φωτιές. Δεσμευόμαστε. Αναπλάσεις για να αναβιώσουμε τις γειτονιές  και νέο ρυθμιστικό σχέδιο.

Δεν σας ζητώ ανοχή, σας ζητώ συμμετοχή. Η Ελλάδα δεν είναι υπόθεση άλλων, αλλά όλων. Η εξουσία δίνεται από το λαό, χαράσσεται από το λαό και ασκείται για το λαό και για κανέναν άλλο. Την Κυριακή είναι μια ημέρα καθοριστική, για το αν η Πατρίδα μας θα κερδίσει την ελπίδα, την αλλαγή.

Υπάρχουν πολίτες που τους κάναμε κυνικούς. Δώστε μας τη δύναμη να σας αποδείξω το αντίθετο. Δεν θα υποταχθώ σε κανένα συμφέρον. Δεν χρωστάω σε κανέναν. Σε σας λογοδοτώ σε κανέναν άλλο.

Η δημοσιά διοίκηση θα στελεχωθεί από τους άριστους και όχι από τους αρεστούς.

Θεσπίζουμε ασυμβίβαστο ανάμεσα στο κράτος και στο κόμμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top