GuidePedia

0
Χειμωνιάτικο σκηνικό θα έχει και σήμερα ο καιρός, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι και χιόνι θα δουν κάτοικοι σε κάποιες περιοχές!
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η χαμηλή πτώση της θερμοκρασίας (10-12 βαθμούς Κελσίου),η οποία θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και καταιγίδες προς… συμπρωτεύουσα μεριά, ενώ η Πάρνηθα αναμένεται να «ασπρίσει» προς το βραδάκι. Καλά δεν τα στρώσει κιόλας…...

Και αν νομίζεται ότι «μπόρα είναι θα περάσει» σας γελάσανε, καθώς από την Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα περισσότερο.
Για το Σάββατο στα ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Πιθανότητα το βράδυ πρόσκαιρης χιονόπτωσης στην κορυφή
της Πάρνηθας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά. Πρόσκαιρη χιονόπτωση αναμένεται στα ανατολικά ορεινά του νόμου, ενώ βαθμιαία
βελτίωση θα έχουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παράκτια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Σταδιακή θα είναι η βελτίωση το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Δυτική Ελλάδα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση σημειώνεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και αργότερα της Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και αργότερα κατά τόπους και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για 01/11/2009
Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top