GuidePedia

0
Ηταν η γυναίκα με την αλογοουρά, το ψηλό ανάστημα και την αδύνατη σωματοδομή εκείνη που είχε το γενικό πρόσταγμα στη δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής και αυτή που έριξε τη χειροβομβίδα;
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο μάρτυρας που κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική για τα όσα είδε καλυπτόμενος πίσω από το παράθυρο του σπιτιού του είναι απόλυτος:.....

«Ηταν μια γυναίκα με μαύρα ρούχα, αλογοουρά και ψηλή στο ανάστημα. Αυτή η γυναίκα, μόλις κατέβηκαν από τις μοτοσικλέτες στην οδό Κύθνου, κοιτάει προς το Τμήμα, σηκώνει το χέρι και δίνει το σύνθημα για την επίθεση, λέγοντας στους υπόλοιπους "πάμε". Η ίδια δεν είδα να κρατάει όπλο».
Η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα θα αναφερθεί -και μάλιστα πρόκειται να είναι ανάμεσα στις πρώτες μαρτυρίες- στη δικογραφία που ούτως ή άλλως θα σχηματισθεί από την Αντιτρομοκρατική.
Εάν πράγματι πρόκειται για γυναίκα και η μαρτυρία του ατόμου είναι σωστή, τότε φαίνεται πως εκείνη είχε το γενικό πρόσταγμα της επίθεσης, καθώς αυτή έδωσε το σύνθημα για τη δολοφονική επίθεση.
Μάλιστα, και σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, το άτομο που μοιάζει με γυναίκα είναι αυτό που ανέκοψε την πρόθεση των αστυνομικών να κινηθούν εναντίον των τρομοκρατών καθώς έριξε τη χειροβομβίδα προκείμενου να προστατέψει τους «συντρόφους» του.
Αρχικά οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αντιμετώπισαν με επιφύλαξη αυτή τη μαρτυρία. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να μην την εξετάσουν με σοβαρότητα, καθώς μαρτυρία για «άρωμα γυναίκας» σε υπόθεση τρομοκρατίας δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν στα χέρια τους.
Και στην επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ τον περασμένο Ιανουάριο στα Εξάρχεια από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» αυτόπτης μάρτυρας είχε πει στους αστυνομικούς ότι ένας εκ των δύο οπλοφόρων του έμοιαζε με γυναίκα μετρίου αναστήματος με αλογοουρά!
Γεγονός είναι ότι στην Αντιτρομοκρατική εξετάζουν το ενδεχόμενο γυναίκα να παίρνει μέρος στις επιθέσεις των τρομοκρατών, με ιδιαίτερη σοβαρότητα.
Βέβαια δεν αποκλείεται και οι δύο μάρτυρες να έχουν παραπλανηθεί από νεαρό που έχει αλογοουρά, είναι ψηλός με σωματοδομή που είναι δυνατόν κάτω από συνθήκες, με όχι καλή οπτική της σκηνής της επίθεσης, να τον έχουν περάσει για νεαρή γυναίκα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top