GuidePedia

0
«Είχαμε μια εξαιρετικά εγκάρδια συνάντηση με τον Γιώργιο Παπανδρέου. Από τον οποίο είμαι αληθινά γοητευμένος, παρόλο που ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αντίστοιχα. Παρά ταύτα, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινά συγχαρητήριά μου στον ελληνικό λαό για την επιλογή τέτοιου ηγέτη», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, για τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα πρωθυπουργό.....

Στο χαιρετισμό του στα κορυφαία διοικητικά στελέχη είκοσι τριών ειδησεογραφικών πρακτορείων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο Μπορίσοφ είπε ότι συζήτησε με τον κ. Παπανδρέου για «τα προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής μας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, οι πρόσφατες επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γρούεφσκι έγιναν αφορμή στην πρώτη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδος και της Βουλγαρίας «να τεθεί επί τάπητος» η πρωτοβουλία διοργάνωσης διεθνούς συνάντησης, η οποία να καταδικάζει τη χρήση της «γλώσσας του μίσους».

Επίσης, όπως είπε, εξέτασαν την πορεία των νέων διόδων στα κοινά σύνορα, υπό τον πρίσμα της ανάγκης για επιτάχυνση των σχετικών εργασιών και με γνώμονα την περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων των δύο φιλικών λαών.

Στη συζήτηση για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, η έμφαση δόθηκε στις περιβαλλοντολογικές προεκτάσεις του στρατηγικού έργου, που έχουν κρίσιμη σημασία, ειδικά σε μια περιοχή παρθένας και πανέμορφης φύσης, όπως δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως κάθε περαιτέρω συζήτηση για το στρατηγικό έργο πρέπει να γίνεται «μόνο όταν έχουμε όχι εκατό, αλλά χίλια τοις εκατό εγγύηση για το περιβάλλον».

Σε ερωτήσεις του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Μπορίσοφ αναφέρθηκε πάλι με τα καλύτερα λόγια στις εντυπώσεις που αποκόμισε από την πρώτη επαφή με τον Έλληνα ομόλογό του υπό τον όρο, ωστόσο, ότι ομιλεί ανεπίσημα (οff the record). Στη συνέχεια πρόσθεσε, ότι υπάρχει καταρχήν συνεννόηση οι δύο πρωθυπουργοί να εγκαινιάσουν προσωπικά το επόμενο πέρασμα στα κοινά σύνορα, όταν θα είναι έτοιμο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Παπανδρέου να επισκεφτεί προηγουμένως τη Σόφια, στην περίπτωση που επιτρέπει το φορτωμένο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top