GuidePedia

0

Με ιδιαίτερη επιμονή στον όρο κεντροδεξιά παράταξη, τον οποίο ανέφερε 12 φορές, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια των βραδινών δελτίων ειδήσεων και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ, ξεκινώντας έτσι ένα μαραθώνιο επαφών, συναντήσεων και περιοδειών σε πολλούς νομούς.....
«Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μαςνα δημιουργήσουμε μια νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Ολα αυτά τα χρόνια πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στον δημόσιο βίο της πατρίδας μου. Ετσι με γνωρίσατεαπό το ξεκίνημά μου, πριν από δεκαέξι χρόνια, έτσι πολιτεύομαι και θα συνεχίσω να πολιτεύομαι».

Απευθυνόμενος εξάλλου στους συνυποψηφίους του τους κάλεσε «στο όνομα της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης», όπως είπε, «να διεξαγάγουν αυτόν τον αγώναμε γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό και την ευπρέπεια, αρχές ταυτόσημες με το αξιακό σύστημα της παράταξής μας. Και όχι μόνο να αποδεχθούμε την ετυμηγορία των νεοδημοκρατών, αλλά να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτεςσε όποιον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος».

Παράλληλα φρόντισε να στείλει μηνύματα προς τους δύο αντιπάλους του λέγοντας- χωρίς να τους κατονομάσει - ως προς τον κ. Σαμαρά ότι αυτός (σ.σ.: ο κ. Αβραμόπουλος) δεν αποστάτησε και δεν πρόδωσε την παράταξη, αλλά και ως προς την κυρία Μπακογιάννη ότι δεν έχει προσωπικούς μηχανισμούς. Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι θα κινηθεί με ενωτική διάθεση, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν κινδυνεύει με διάσπαση. Ο ίδιος θεωρεί ότι έχει πετύχει μια στρατηγική νίκη, αφού έθεσε πρώτος- όπως λέει- το ζήτημα της εκλογής προέδρου από τη βάση, ενώ τονίζει σε όλους τους τόνους πως πλέον είναι η ώρα να μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι της «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης», οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις, οι απλοί πολίτες.

Ο κ. Αβραμόπουλος χρησιμοποίησε χθες τον όρο «νέα Ελλάδα», στον οποίο αναφερόταν πολλές φορές παλαιότερα, ενώ τόνισε ότι θα επιχειρηματολογεί υπέρ του κοινωνικού και πολιτικού Κέντρου, που θα αγκαλιάζει «τη δημοκρατική και προοδευτική Δεξιά, τον πολιτικό φιλελευθερισμό και τις αξίες μιας κοινωνικής δημοκρατίας που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο». Θα επενδύσει στην καλή δημόσια εικόνα του και στην υψηλή δημοφιλία του στη βάση της ΝΔ, αφού δεν έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στον κομματικό μηχανισμό, τον οποίο και καυτηριάζει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top