GuidePedia

0

Η κυρία Μπακογιάννη συνεχίζει τις επαφές της με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, ενώ κατάφερε και εξασφάλισε τη στήριξη και πρώην βουλευτών οι οποίοι πριν από πολλά χρόνια ήταν απέναντί της. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει περιοδείες για να συναντηθεί με κομματικά μέλη σε όλες τις περιφέρειες, ενώ οργανώνονται ήδη συγκεντρώσεις υποστήριξής της από πρώην και νυν βουλευτές, οι οποίοι πλέον εκφράζουν δημόσια την προτίμησή τους, όπως οι κκ. Γερ. Γιακουμάτος, Κ. Κιλτίδης , Στ. Νικηφοράκης, Β. Μαγγίνας, Θ. Κασσίμης , κ.ά......
Η κυρία Μπακογιάννη εμφανίστηκε χθες στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Μega και νωρίτερα στον Ρ/Σ Real fm και τόνισε ότι ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ έναν ή ενάμιση μήνα, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αλλαγής του καταστατικού του κόμματος, και παράλληλα επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφια σε οποιοδήποτε εκλεκτορικό σώμα, είτε με την ισχύουσα διαδικασία είτε με οποιαδήποτε καταστατική διαδικασία από τη βάση.

Η κυρία Μπακογιάννη, η οποία ζητεί εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων και το να ψηφίσουν τα παλαιά και τα νέα μέλη της ΝΔ, μιλώντας για «ενεργούς νεοδημοκράτες», ετοιμάζεται να προτείνει συγκεκριμένες καταστατικές αλλαγές που θα διέπονται από τις ακόλουθες αρχές: α) Μεγαλύτερη συλλογικότητα και συντροφικότητα, που θα οικοδομούνται μέσα από τον διάλογο, τον σεβασμό των κομματικών θεσμών, την τακτική και ουσιαστική λειτουργία των οργάνων και την αυστηρή τήρηση κανόνων δημοκρατίας και αξιοκρατίας. β) Δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης της βάσης του κόμματος στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων που αφορούν την πορεία της παράταξης και της χώρας, και γ) Εκτεταμένη χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων και κυρίως του Διαδικτύου με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην καθημερινή κομματική λειτουργία. Η κυρία Μπακογιάννη με βάση τις προαναφερόμενες αρχές θα προτείνει στο τακτικό συνέδριο μεταξύ άλλων: α) Θέσπιση θητείας για τον πρόεδρο του κόμματος και άμεση εκλογή του από τα μέλη του κόμματος. β) Εκλογή όλων των κομματικών οργάνων με αναλογικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέπει την έκφραση όλων των διαφορετικών απόψεων και ιδεών που συνυπάρχουν σε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία. γ) Προκριματικές εκλογές από τα μέλη του κόμματος για τους υποψήφιους βουλευτές που δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές. δ) Θέσπιση εσωκομματικών δημοψηφισμάτων, στη συνέχεια ανοικτών διαδικασιών διαλόγου, με εκτεταμένη χρήση και του Διαδικτύου, και ε) Οικονομική διαφάνεια μέσω δημοσιοποίησης όλων των πόρων του κόμματος, με χρήση του Διαδικτύου. Επίσης θα δεσμευτεί για ουσιαστική και τακτική λειτουργία των βασικών κομματικών οργάνων που θα συγκαλούνται αυτοδικαίως σε τακτές ημερομηνίες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top