GuidePedia

Ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε άλλο ένα βήμα της Blogger, σαν δώρο στα 10α γεννέθλιά της! Πολλοί users ζήτησαν έναν εύκολο τρόπο, να κάνουν χρήση του "Read more" link στα blog's τους. Στην ουσία, οι bloggers χρησιμοποιούσαν το"Read more" καιρό τώρα, βάζοντας κώδικες και τροποποιώντας τους HTML κώδικες των προτύπων του - μια διαδικασία περίπλοκη και με συχνά σφάλματα στα blogs.

Σήμερα με χαρά σας παρουσιάζουμε το νέο: Jump Breaks, ή αλλοιώς,
Read more.

Με το Jump Breaks μπορούμε να δείξουμε μόνο ένα δείγμα (snippet) της ανάρτησής μας στο blog. Η Blogger τώρα, τοποθετεί ένα "Read more" link για να εμφανιστεί και η υπόλοιπη ανάρτηση, για να μπορούν να την διαβάσουν οι αναγνώστες σας.





Υπάρχουν δύο τρόποι για να βάλετε το "Read more" jump σε μια ανάρτηση. Εάν χρησιμοποιείτε το new post editor (διαθέσιμο στο Blogger in Draft, ή ενεργοποιώντας το απο τις ρυθμίσεις σας), θα προσέξατε το "Insert jump break" εικονίδιο στηνtoolbar του editor. Κάντε Click σε αυτή την εικόνα και το "jump break" θα μεπί αυτόματα στο blog post σας, εκεί που βρίσκεται ο κέρσορας του ποντικιού σας.



Εάν δεν χρησιμοποιείτε ακόμη το new post editor, αλα το παλιό, μπορείτε και πάλι να βάλετε ένα jump break γυρνώντας τον κειμενογράφο σας σε Edit HTML mode, και γράφοντας με το χέρι: <!-- more --> στο σημείο που θέλετε να εμφανιστεί το jump break. Δείτε την εικόνα για να το καταλάβετε καλύτερα.



Θέλετε να αλάξετε την φράση "Read more" σε κάτι άλλο που εσείς προτιμάτε; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το "Read more" text κάνοντας click στίς ρυθμίσεις Διάταξης (Layout) και κατόπιν κάντε Edit στο Blog Posts widget (των αναρτήσεων).


Update
: Users που χρησιμοποιούν ξένα απο την blogger templates: Θα χρειαστείτε να κάνετε Edit το HTML του προτύπου σας, για να ενεργοποιηθεί σωστά το Jump Breaks. Πρώτα κάντε back up το template σας, και κατόπιν ακολουθήστε τις οδηγίες στο τέλος αυτού του help article (στα Αγγλικά).
 
Top