GuidePedia

«Tο ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά»

Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με την ψήφιση πέντε βασικών νομοσχεδίων στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου

Η φορολογική δικαιοσύνη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων και των μισθωτών, η δημιουργία ενός σταθερού και ευνομούμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η προστασία των δανειοληπτών περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατάργηση του ΕΤΑΚ, ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων και επαναφορά του φόρου κληρονομίας. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα «ανοίξει» το ασφαλιστικό τον πρώτο χρόνο ανάληψης της εξουσίας και ότι θα δώσει έμφαση στην «πράσινη» ανάπτυξη και στην ευρυζωνικότητα. Αναφερόμενος στο κόστος των σχεδίων αυτών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά»

Μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε τα σχέδιά του για την οικονομία, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει με την ανάληψη της εξουσίας.

«Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του στην 74η ΔΕΘ, όπου παρουσιάζει το «σχέδιο» εθνικής ανάτασης» για την οικονομία και το κράτος.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτές οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την χώρα και την κοινωνία.
«Στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών», για τη στήριξη της αγοράς και των εισοδημάτων, συνέχισε.
Στο κράτος, «εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του στις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων», τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα βαθαίνουν την ύφεση στην οικονομία.
 
Top