GuidePedia

Στην... αριθμητική ποσοστών και εδρών επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διαμορφώσει τα ψηφοδέλτια και με βάση τους υπολογισμούς για το εκλογικό αποτέλεσμα της Συμμαχίας, από το όριο εισόδου στη Βουλή και πάνω. Στις λίστες του έχει περιλάβει στελέχη από όλες τις τάσεις της Κουμουνδούρου και όλες τις συνιστώσες της Συμμαχίας, οι οποίες επιδιώκουν, εφόσον εισέλθουν στη Βουλή, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές από τον «δικό» τους χώρο στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα..... Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των «εκλογολόγων» της Συμμαχίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 8 έδρες με ποσοστό 3%, 9 έδρες με 3,21%-3,50%, 10 έδρες με 3,50%-3,70%, 11 έδρες από 3,7% ως 4%, 12 έδρες με 4%4,5%, 13 έδρες με 4,5%-5% και 14 έδρες με ποσοστό άνω του 5,01%. Από τη μάχη του σταυρού λείπουν τρεις από την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα: ο κ. Αλ. Αλαβάνος ο οποίος επέλεξε να μην είναι υποψήφιος και οι κκ. Ι. Δραγασάκης (ΣΥΝ) και Ι. Μπανιάς (ΑΚΟΑ) οι οποίοι θα τοποθετηθούν τιμητικά στις τελευταίες δύο θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Από τους υπόλοιπους νυν βουλευτές κανείς δεν αλλάζει περιφέρεια. Στην Κουμουνδούρου, οι δύο κυρίαρχες τάσεις- Αριστερό Ρεύμα και Ανανεωτική Πτέρυγα- δίνουν την εκλογική τους μάχη με επίκεντρο κορυφαία στελέχη τους. Στην Α΄ Αθήνας, εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αλ. Τσίπρα, κατεβαίνει ο κ. Ν. Βούτσης, ο κ. Ρ. Αξελός (Αριστερό Ρεύμα) ενώ από την Ανανεωτική Πτέρυγα, μεταξύ άλλων, η κυρία Αννα Φιλίνη και ο κ. Θ. Μαργαρίτης. Επίσης στην Α΄ Αθήνας, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο κ. Π. Κοροβέσης , ο κ. Χρ. Καραμάνος από την ΚΟΕ, η πανεπιστημιακός κυρία Ελένη Πορτάλιου από την ΑΚΟΑ κ.ά.

Σ τη Β΄ Αθήνας, στην εκλογική μάχη ρίχνονται, μεταξύ άλλων, οι κκ. Αν. Καρίτζης, Δ. Στρατούλης, η κυρία Σόφη Παπαδόγιαννη (από το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ) καθώς και οι κκ. Φ. Κουβέλης,Δ.Παπαδημούλης και η κυρία ΣοφίαΑνδριοπούλου (από τους Ανανεωτικούς). Ακόμη, υποψηφιότητα θα θέσουν ο κ. Ι. Μπαλάφας (από τους μετριοπαθείς των Ανανεωτικών), η κυρία Ρένα Δούρου (δεν ανήκει σε κάποια τάση του ΣΥΝ, προερχόμενη από τους παλιούς προεδρικούς) η κυρία Νάντια Βαλαβάνη και ο κ. Γρ. Ψαριανός (ανένταχτος ΣΥΡΙΖΑ, φίλα προσκείμενος προς τους Ανανεωτικούς). Στη Β΄ Πειραιά, αμετακίνητος παραμένει ο κ. Π. Λαφαζάνης (Αριστερό Ρεύμα) ενώ κατεβαίνει και η δικηγόρος κυρία Καίτη Κυλάκου (Ανανεωτική Πτέρυγα). Στην Α΄ Πειραιά, υποψήφιος θα είναι ο κ. Θ. Δρίτσας (ανένταχτος) και από την ΑΚΟΑ η κυρία Ελένη Σταματάκη. Στην Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΝ κατεβάζει τον κ. Θ. Λεβέντη (από τηνΑνανεωτική Πτέρυγα), τον κ. Ι.Τόλιο και την κυρία Ιωάννα Στεργίου (από το Αριστερό Ρεύμα), το ΔΗΚΚΙ τον κ. Γ. Πάντζα, η ΑΚΟΑ την κυρία Χριστίνα Παπαοικονόμου, η ΚΟΕ την κυρία Ελένη Σωτηρίου.

Σ την Α΄ Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν από τον ΣΥΝ ο κ. Αναστ.Κουράκης (από το Αριστερό Ρεύμα), η κυρία Ασημίνα Ξυροτύρη και ο κ. Β. Ζορκάδης (από την Ανανεωτική Πτέρυγα), ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης η κυρία Λίτσα Αμανατίδου (από το Αριστερό Ρεύμα) και η κυρία Καίτη Τσαρουχά (από την Ανανεωτική Πτέρυγα). Από τις άλλες συνιστώσες, στην Α΄ Θεσσαλονίκης υποψήφιος θα είναι ο κ. Στρ. Κερσανίδης (από την ΑΚΟΑ) και στη Β΄ Θεσσαλονίκης η κυρία Μαρίνα Μπρεκάση (από την ΚΟΕ). Στην Πάτρα, υποψηφιότητα θα θέσουν από τον ΣΥΝ, μεταξύ άλλων, ο κ. Ν. Τσούκαλης (Ανανεωτική Πτέρυγα) και από την ΚΟΕ ο κ. Β. Χατζηλάμπρου , ενώ στην Εύβοια υποψήφιος θα είναι από τον ΣΥΝ ο κ. Ευ. Αποστόλου (Αριστερό Ρεύμα).

Επίσης, από την ΑΚΟΑ ως χθες είχαν «κλείσει» για τα ψηφοδέλτια η ιατρός κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή στις Σέρρες, η κυρία Ζωή Γεωργούλα-Αγγελάκη στα Χανιά, ο εκπαιδευτικός- συνδικαλιστής κ. Διον. Τσούκας στην Κέρκυρα, ο αγρότης κ. Γ. Μουρατίδης στην Ημαθία, ο κ. Γ. Αντωνιάδης στη Μαγνησία.

Επιπλέον, σε όλη την Ελλάδα, δυναμική είναι η παρουσία ανένταχτων του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η κυρία Κατερίνα Θεοδωράτου στην περιφέρεια Αττικής, η κυρία Εύα Γαλιάνη στις Σέρρες, ο ιατρός Κ. Ζαχαριάς στην Τρίπολη, η κυρία Δέσποινα Σπανούδη στη Βοιωτία, ο κ. Κ. Παυλίδης στην Κέρκυρα και η κυρία Σταυρούλα Συμεωνίδου στη Δράμα.
 
Top