GuidePedia

«Το προφίλ του Καραμανλή, αντί να ενισχύεται, αποδυναμώνεται» υποστηρίζουν πεπειραμένα στελέχη του κόμματος
Πέπλο απογοήτευσης και κατήφειας σκεπάζει τις τελευταίες ημέρες τη ΝΔ, με τα στελέχη της να διαπιστώνουν ημέρα με την ημέρα ότι η εκλογική μάχη χάνεται οριστικά και ότι δεν υπάρχουν πλέον προοπτικές ούτε για μια σημαντική μείωση της διαφοράς από το ΠαΣοΚ.


Η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η προxθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Μega Channel πλήγωσαν ακόμη περισσότερο το πεσμένο ηθικό των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος, διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον ούτε την ορμή να αντεπιτεθεί, αλλά ούτε και την επικοινωνιακή στρατηγική για να ανατρέψει τα δεδομένα.
«Το προφίλ του Καραμανλή, αντί να ενισχύεται, αποδυναμώνεται» υποστηρίζουν πεπειραμένα στελέχη της ΝΔ που παρακολούθησαν λεπτομερώς την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, την ομιλία του στο Αιγάλεω και τη συνέντευξή του στο Μega.
«Ουδείς πια ενδιαφέρεται για τη σκηνική του παρουσία, ουδείς τον προετοιμάζει στις συνεντεύξεις και για τον λόγο αυτόν εμφανίζεται..... πρόχειρος και καθόλου πειστικός» συμπληρώνουν, επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί ο Πρωθυπουργός σε ομιλία με λυμένη γραβάτα ή να παραχωρεί συνέντευξη οχυρωμένος πίσω από το πρωθυπουργικό του γραφείο.
Οπως αποκάλυψε χθες «Το Βήμα», ο κ. Καραμανλής έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και τους περισσότερους από τους συνεργάτες του, καθώς άλλοι αποχώρησαν και άλλοι αποστασιοποιήθηκαν μετά τις έριδες που αναπτύχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω της ισχυροποίησης του κ. Ευ. Αντώναρου .
Χαρακτηριστικό επίσης της έλλειψης συντονισμού που υπάρχει στο επιτελείο του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν είναι ακόμη έτοιμα τα τηλεοπτικά σποτ, αλλά ούτε και η προεκλογική καμπάνια του κόμματος, καθώς στο πλαίσιο του απογαλακτισμού που επιχειρείται από τους συνεργάτες του κ. Θ. Ρουσόπουλου άλλαξαν ορισμένες από τις εταιρείες που προετοίμαζαν αυτό το υλικό.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι υπουργοί και οι βουλευτές δηλώνουν απογοητευμένοι από την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Μega και στον κ. Ι. Πρετεντέρη , αφού, όπως επισημαίνουν, εμφανίστηκε άνευρος, ηττοπαθής και υπέπεσε σε λάθη τακτικής που αποκάλυψαν την πλημμελή προετοιμασία του.

«Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ποιους επιβαρύνει το ΕΤΑΚ, ούτε να δέχεται να μιλάει περισσότερο για το ενδεχόμενο ήτταςαπό ό,τι μιλάει για την περίπτωση νίκης» σημείωναν χθες κορυφαία στελέχη της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι στις τρεις εβδομάδες που υπολείπονται ως το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας η κυβέρνηση δεν μπορεί με αυτούς τους ρυθμούς να ελπίζει ούτε σε μια αξιοπρεπή ήττα.

Ε νδεικτικό του πανικού που επικρατεί εξάλλου στο επιτελείο του Πρωθυπουργού είναι ότι τις τελευταίες ημέρες εφαρμόζονται μέθοδοι που έχουν αποκηρυχθεί στο παρελθόν, όπως είναι η πόλωση και η αξιοποίηση εσωκομματικών προβλημάτων του αντιπάλου. Ακόμη και ο ηπιότερων τόνων εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος εξέδωσε τις τελευταίες ημέρες ανακοινώσεις χρησιμοποιώντας οξύτατες εκφράσεις κατά του ΠαΣοΚ, ενώ με έμμεσο τρόπο επιχείρησε χθες να αξιοποιήσει την άρνηση του κ. Κ. Σημίτη να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κατά πάγια πρακτική δεν σχολιάζουμε εσωκομματικά θέματα άλλων κομμάτων» παρατήρησε χθες ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας όμως με νόημα: «Βεβαίως, όπως ξέρετε, η επόμενη Βουλή θα ασχοληθεί κυρίως με την οικονομία. Σε μια κρίσιμη περίοδοη παρουσία του κ. Σημίτη, με την εμπειρία που έχει, θα ήταν χρήσιμη»
 
Top