GuidePedia

Ένας 42χρονος έχασε τη ζωή του στην Εύβοια, όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σε γέφυρα της επαρχιακής οδού Χαλκίδας-Κύμης, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρήσει στη Χαλκίδα, την Ερέτρια, την Αμαρύνθο και το Βασιλικό.
Όπως τόνισε ο νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην κεντρική αρτηρία προς τη βόρειο Εύβοια, ανάμεσα στο Μαντούδι και στο Προκόπι.
Στην Ερέτρια, καταστράφηκε η γέφυρα του Σαρανταπόταμου, καθώς ο χείμαρρος έχει υπερχειλίσει. Από την υπερχείλιση του Σαρανταπόταμου έχουν πλημμυρίσει σπίτια στο χωριό Καλλιθέα και επιπλέον κινδυνεύουν σπίτια από στη συνοικία «Συνοικισμός» της Αμαρύνθου.....
Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην περιοχή της Αττικής. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι στην ανατολική και νότια Ελλάδα.
Κλειστό λόγω των καιρικών φαινομένων και το Φαράγγι της Σαμαριάς.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, οι οποίες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες στα βόρεια και ανατολικά πιθανώς να είναι ισχυρές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχή και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
 
Top