GuidePedia

0
Προεκλογική χροιά πρόσδωσε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του για τη συμπλήρωση είκοσι ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Έκανε λόγω για βούληση «μηδενικής ανοχής» στη βία, εξήρε το ρόλο της αστυνομίας και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που προτάσσει το εθνικό συμφέρον. Προσπάθησε να βρει παραλληλισμούς ανάμεσα στη διαδρομή του πολιτικού στελέχους και τη στρατηγική που επέλεξε για τη Ν.Δ. στο δρόμο για τις κάλπες....
Κάνοντας έμμεση αναφορά στο σήμερα με αφορμή το χθες, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προανήγγειλε συλλήψεις υπόπτων για την άσκηση βίας: "Καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στην εξτρεμιστική δράση. Καμία ανοχή στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ομαλότητας. Η τύχη όσων εμπλέκονται είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν θα ξεφύγουν. Θα συλληφθούν", είπε. Κάνοντας αναφορά στο ρόλο της αστυνομίας, δήλωσε ότι η προσφορά των αστυνομικών στην κοινωνία είναι διαρκής και πρόσθεσε ότι "οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε δημόσια".

Στη συνέχεια, ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι "πάνω απ’ όλα, ο Παύλος Μπακογιάννης έβλεπε στη Νέα Δημοκρατία την Παράταξη που ενώνει τους Έλληνες, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος".

Επιχείρησε να συνδέσει τον Π. Μπακογιάννη και όσα πρέσβευε, με τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, ισχυριζόμενος ότι "η δέσμευσή μας να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας, να περιγράψουμε στους πολίτες, χωρίς στρογγυλέματα και ωραιοποιήσεις, την κατάσταση της Οικονομίας, να καταθέσουμε ξεκάθαρα το σχέδιό μας για την έξοδο της χώρας από τη διεθνή κρίση, είναι πιστεύω η καλύτερη, η χειροπιαστή απόδοση τιμής στο παράδειγμα ζωής και τη θυσία του Παύλου Μπακογιάννη".

Η ομιλία του Δημήτρη Σιούφα, αντιθέτως, δεν είχε καμία αναφορά στις επικείμενες εκλογές. "Ανέδειξε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη πολιτική εποχή, το δρόμο της έμπρακτης συμφιλίωσης, ανάμεσα στις δύο πλευρές της εμφύλιας σύρραξης, σαράντα χρόνια μετά το τέλος της. Έφυγε από τη ζωή δολοφονημένος άνανδρα, την ώρα που είχε καταθέσει τη σημαντική πολιτική συνεισφορά του στην Πατρίδα. Την ώρα που είχε αποδείξει στην πράξη, ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", τόνισε, μιλώντας για τον Παύλο Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Βουλής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top