GuidePedia

0
«Ψήφο συνείδησης στους Οικολόγους Πράσινους» ζήτησε χθες από τους πολίτες ο Ν. Χρυσόγελος, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας του κόμματος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Πειραιά για την ανακύκλωση, δημοσιοποιώντας, παράλληλα, την εκλογική τους διακήρυξη.
«Ψήφος για λύσεις»
Ο κ. Χρυσόγελος ζήτησε από τους πολίτες ψήφο στους Οικολόγους Πράσινους, «μια ψήφο που να συνδέει την αγωνία για το περιβάλλον με άμεσες λύσεις για την οικονομία, την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τη διεύρυνση της δημοκρατίας».... Παράλληλα, η Ι. Kοντούλη, επίσης επικεφαλής της εκστρατείας του κόμματος, τόνισε ότι «η εκλογική ενίσχυση των Οικολόγων Πράσινων θα φέρει στο προσκήνιο προτάσεις που δίνουν προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας. Έχουμε το θάρρος να πούμε ότι τα αγαθά που δεν αγοράζονται με χρήμα ίσως είναι τα πιο σημαντικά».

Οι στόχοι της διακήρυξης

Όσον αφορά στην εκλογική διακήρυξη του κόμματος, ως βασικός στόχος τίθενται 100.000 «πράσινες» θέσεις εργασίας, ενώ επισημαίνεται ότι «σε συνθήκες λιτότητας γινόμαστε διπλά φτωχοί αν η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται κυρίως από την αγοραστική δύναμη». Παράλληλα, πέραν των αναφορών στο περιβάλλον, τη φύση και τα συλλογικά αγαθά, προβάλλονται οι στόχοι για ανοικτή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ενώ τονίζεται ότι το έλλειμμα δικαιωμάτων των μεταναστών βλάπτει σοβαρά και τους Έλληνες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εμμένουν στην έκκλησή τους προς τους πολίτες για «ψήφο συνείδησης» στο κόμμα τους.

Ανακύκλωση

Και, για να μην ξεχνούν και το ρόλο τους ως φορείς οικολογικής συνείδησης, οι Οικολόγοι Πράσινοι διοργάνωσαν εκδήλωση για την ανακύκλωση στον Πειραιά, όπου κατέγραψαν τις ελλείψεις στο σύστημα ανακύκλωσης του δήμου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες. Επίσης, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το δήμαρχο Πειραιά Π. Φασούλα, τον οποίο και ενημέρωσε για τα συμπεράσματά τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top