GuidePedia

0
«Σωσίβιο» στα μικρά κόμματα αναζητεί η ΝΔ για να δυσκολευτεί το ΠΑΣΟΚ στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας. Γιατί όσο πιο πολυκομματική είναι η επόμενη Βουλή τόσο θα ανεβαίνει και ο πήχης της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα.
Από την άλλη μεριά, στην Ιπποκράτους επενδύουν στην ελπίδα ότι ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα πάρουν τελικά το εισιτήριο του 3% για να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, πιέζοντας προς τα κάτω το όριο του ποσοστού που θα απαιτείται για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.... Στη ΝΔ πιστεύουν ότι η ομολογουμένως καλή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο debate μπορεί να «κλειδώσει» την είσοδό του στη Βουλή και να ελπίζει σε ένα 3,7%-4%, ενδεχόμενο που προϋποθέτει ότι κάποιες από τις ψήφους που έχασε προς το ΠΑΣΟΚ θα τις πάρει πάλι πίσω. Η έκπληξη Χρυσόγελου θεωρούν ότι δημιουργεί μια δυναμική στους Οικολόγους, η οποία βέβαια από μόνη της είναι δύσκολο να εξασφαλίσει την είσοδο στη Βουλή, αλλά αν συνδυαστεί και με «πράσινες» κινήσεις που μπορεί να κάνουν την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, υπάρχουν ελπίδες. Επίσης, οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βλέπουν κινητικότητα στις τάξεις των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, ελπίζοντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών θα συνετιστεί την τελευταία στιγμή και δεν θα ψηφίσει Καρατζαφέρη.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη σταθερά στο εκλογικό πόκερ, αφού το εκλογικό του σώμα θεωρείται «μπετόν», με βάση το 6%. Από κει και πέρα ο Περισσός ποντάρει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, με στοίχημα την τρίτη θέση.

Γ. Καρατζαφέρης: Εμείς είμαστε η ΝΔ

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε χθες ο Γ. Καρατζαφέρης για τον πρωθυπουργό σε συνέντευξή του στον Flash 96. «Ο Κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να παραδώσει την εξουσία στον Γ. Παπανδρέου - ίσως έχει έρθει και σε συμφωνία» είπε, ενώ ερωτηθείς τι στρατηγική θα χαράξει ο ίδιος, απάντησε: «Μα εμείς είμαστε η Νέα Δημοκρατία, εμείς είμαστε η Νέα Δημοκρατία του Αβέρωφ και η Νέα Δημοκρατία της δεκαετίας του ’80 είμαστε εμείς, οι άλλοι ξεφύγανε, είναι κάτι άλλο». «Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής φεύγει, αποδρά» είπε. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέφθηκε χθες το «Φάρο Τυφλών» στην Καλλιθέα και προσέφερε 20.000 ευρώ απο την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, προκειμένου το Ίδρυμα να εξοπλίσει το μηχανουργείο του, που απασχολεί αποκλειστικά πολίτες με προβλήματα όρασης.

ΚΚΕ: «Να μην πέσουν στη λούμπα του δικομματικού καβγά» κάλεσε τα λαϊκά στρώματα η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νίκαια, χαρακτηρίζοντας την ψήφο στο ΚΚΕ «μονόδρομο».

«Εμπιστευτείτε μας για να διώξουμε μια θηλιά, γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε με τον ΛΑΟΣ ούτε με τους Οικολόγους ούτε με αυτούς που διέσυραν την ιδέα της ανανέωσης και του ριζοσπαστισμού».

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ακόμη ότι «στις 4 του Οκτώβρη δεν μπορεί οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, τα μικρομάγαζα να ψηφίσουν τα ίδια κόμματα με τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, τα τρωκτικά, τα λαμόγια και τους ομοτράπεζους».

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για τα stage και την εκτροπή του Αχελώου εξαπέλυσε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας. Για τα stage είπε ότι η ΝΔ εφάρμοσε με ζήλο τη σκληρή δεξιά πολιτική της και ότι με το πρόσχημα της κατάρτισης τροφοδότησε την αγορά εργασίας με ανασφάλιστους εργαζόμενους. Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θεμελίωσε αυτό το αίσχος» και τώρα προτείνει όλες οι επιδοτήσεις να διοχετευθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας για την εκτροπή του Αχελώου, χαρακτήρισε το έργο φαραωνικό, που καταστρέφει το φυσικό μας πλούτο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Τη δέσμευση ότι, στην περίπτωση που εκπροσωπηθούν στη Βουλή, θα αγωνιστούν για μια άλλη αντίληψη στην πολιτική έδωσαν οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων κατά τη διάρκεια της διακαναλικής τους συνέντευξης στο Ζάππειο. Παράλληλα, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετεκλογικές συνεργασίες, ωστόσο υπογράμμισαν ότι χρειάζεται διάλογος, ώστε να φανούν επί της ουσίας τα σημεία της σύγκλισης. Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Ν. Χρυσόγελος άφησε αιχμές για την οικονομική πολιτική που ευαγγελίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα, υπογραμμίζοντας ότι «η μεν ΝΔ, για να βγει η χώρα από την κρίση, ανακάλυψε τη λιτότητα, το δε ΠΑΣΟΚ την αύξηση της κατανάλωσης». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα αποτελέσουν την έκπληξη των εκλογών, εκτιμώντας ότι ήδη το κόμμα έχει ξεπεράσει το όριο του 3%, που χρειάζεται για να μπει στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top