GuidePedia

0
Για κρυφή ατζέντα στο φορολογικό κατηγορεί ο Κώστας Καραμανλής τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο καλεί να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τους φόρους, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση. «Αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Σχεδιάζουν δραματική αύξηση της φορολογίας, αλλά δεν το λένε» επισήμανε ο πρωθυπουργός από την προκυμαία της Μυτιλήνης, όπου μίλησε χθες το απόγευμα, αλλά και από την κεντρική πλατεία της Ρόδου, όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση το βράδυ.


Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, κινήθηκε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουμουτσάκος. Οπως είπε: «Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου επιμένουν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους στο φορολογικό. Κάθε μέρα που περνάει γίνονται ολοένα και πιο αόριστοι και ενισχύουν μια δικαιολογημένη υποψία, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους Ελληνες πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να επιβάλει νέους φόρους. Σχεδιάζει να φορολογήσει ακόμη και εισοδήματα που είτε έχουν χαμηλό φορολογικό συντελεστή είτε υπόκεινται σε ειδικές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρό του τους τόκους καταθέσεων, που αποτελούν σημαντική βελτίωση του εισοδήματος του μέσου Ελληνα».

Ο πρωθυπουργός, από τη μεριά του, αναφέρθηκε κατά τις ομιλίες του και στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ για ένα ακόμη μεταξύ τους ντιμπέιτ. «Καλέσαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα δεύτερο δημόσιο διάλογο, πρόσωπο με πρόσωπο. Οχι γιατί αντιμετωπίζω το διάλογο αυτό σαν μια μάχη με νικητές και ηττημένους, αλλά γιατί επιβάλλεται να νικήσει η ενημέρωση του πολίτη.

»Μία ενημέρωση που έχει ακόμα σοβαρότατα κενά, καθώς είναι μεγάλα τα κενά των οικονομικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Τα κενά αυτά δείχνουν δύο πράγματα: Πρώτον, δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο, πέρα από ανεύθυνες παροχές. Δεύτερον, οι ανεύθυνες παροχές δεν είναι μόνο επικίνδυνες για την οικονομική σταθερότητα, αλλά οδηγούν αναπόφευκτα σε δραματική αύξηση των φόρων για όλους: ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες. Η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να προσέλθει στο διάλογο έχει ένα και μόνο στόχο: να μη δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών» είπε ο κ. Καραμανλής καταχειροκροτούμενος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια καθαρή συμφωνία με τους πολίτες, «χωρίς αοριστίες, χωρίς ψιλά γράμματα, χωρίς δεύτερες σκέψεις». Και επισήμανε πως «εμείς αυτή τη συμφωνία προτείνουμε. Συμφωνία ειλικρινή, ξεκάθαρη, απαράβατη. Συμφωνία για γρήγορη έξοδο από την κρίση. Συμφωνία για την Ελλάδα του 2011. Την Ελλάδα που χτίζει, σε γερά θεμέλια, τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top