GuidePedia

0
«Η επιλογή μας να αναζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις σε μια χώρα παγιδευμένη από ισχυρά μικροσυμφέροντα- εκ των υστέρων σάς λέω- αποδείχθηκε λάθος» υποστηρίζει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος εντοπίζει και λάθη στον τομέα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ.;

Την ώρα της μάχης δεν πιστεύω σε τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν και είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τη Ν.Δ....


Σε ποιους τομείς υστέρησε η κυβέρνηση;

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση η βάση του ερωτήματος είναι λανθασμένη. Ξέρετε, στην πολιτική καλό είναι- γιατί ούτε τα προβλήματα τελειώνουν ούτε αλάθητοι υπάρχουν- να αρχίζει κανείς καταγράφοντας τα θετικά. Και έγιναν πάρα πολλά. Η επίλυση του προβλήματος της Ολυμπιακής, η διασφάλιση δισ. ευρώ από τη στρατηγική συνεργασία με τους Κινέζους στο λιμάνι του Πειραιά, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το εθνικό χωροταξικό νομοσχέδιο, οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι μερικά από αυτά. Και μάλιστα μερικά συνδέονται με την επίλυση προβλημάτων που κάποιοι δεν τολμούσαν ούτε καν να ακουμπήσουν. Από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι και λάθη έγιναν και παραλείψεις υπήρξαν. Στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, για παράδειγμα, θα έπρεπε να είχαμε κινηθεί και πιο γρήγορα και πιο τολμηρά.

Τι έχει φταίξει και η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον τομέα της δημόσιας τάξης;

Με τις ισοπεδωτικές κρίσεις αδικούνται κατάφωρα οι προσπάθειες και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως επίσης άδικο θα ήταν να μη σημειωθεί το σοβαρό έργο που επιτελεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αναμφίβολα όμως η έξαρση της λεγόμενης χαμηλής εγκληματικότητας- και λόγω του υψηλού ποσοστού μη νόμιμων μεταναστών- η διασύνδεση των εγκληματικών ομάδων και η τεχνολογική αναβάθμισή τους περιγράφουν ένα πεδίο όπου πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν ακόμη. Γιατί ο κόσμος να εμπιστευτεί και πάλι τη Ν.Δ. για τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής, όπως έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός, ενώ η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς μέχρι σήμερα;

Θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω την παραδοχή σας περί αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής. Είναι αποτυχία όταν μέσα σε τρία χρόνια- προ της οικονομικής κρίσης- καταφέραμε να μειώσουμε εντυπωσιακά το δημόσιο έλλειμμα; Η αλήθεια είναι ότι πράγματι πάρα πολλά προβλήματα που διαχρονικά υπήρχαν στην οικονομία- με αφορμή τη διεθνή κρίση- διογκώθηκαν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ποιος λοιπόν είναι ο πιο φερέγγυος για να τα επιλύσει; Αυτός που τα δημιούργησε και δεν τολμά ούτε καν να τα παραδεχθεί ή αυτός που έστω και με αργούς ρυθμούς τα μετρίασε ή τουλάχιστον κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση; Εδώ όμως θέλω να πω και κάτι άλλο: μας κατηγορούν πως δεν δίνουμε ελπίδα και ότι ζητάμε μόνο θυσίες. Λένε όμως μόνο τη μισή αλήθεια. Ζητάμε θυσίες για να μπορέσουμε έπειτα από λίγο να απαλλαγούμε από τον βραχνά των χρεών και των ελλειμμάτων. Να μπορέσουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας χωρίς να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που διασφαλίζει πραγματικά καλύτερες ημέρες για τους πολλούς. Γιατί διαφορετικά οι προεκλογικές καλύτερες ημέρες του ΠΑΣΟΚ θα μετατραπούν σε εφιάλτες για τον ελληνικό λαό. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Οι συλλήψεις των εικοσάρηδων βομβιστών έχουν «χρώμα» προεκλογικό;

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως έχω ξαναπεί, εργάζεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα για την εξάρθρωση κάθε πτυχής τρομοκρατικού φαινομένου στη χώρα μας. Οι συλλήψεις των προηγούμενων ημερών το επιβεβαιώνουν. Όμως δεν σταματάμε εδώ και οι έρευνες συνεχίζονται σε βάθος.

Επίσης θα ήθελα στο σημείο αυτό- με αφορμή τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί της χρονικής συγκυρίας των συλλήψεων- να επισημάνω ότι πρόκειται για αστειότητες, καθ΄ όσον το έγκλημα δεν αναστέλλει τη δραστηριότητά του λόγω των εκλογών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top