GuidePedia

0
Με δεδομένο ότι το ΠαΣοΚ προηγείται με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, όπως κατέγραψαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Ιπποκράτους στον αγώνα για την αυτοδυναμία, ρίχνει μεγάλο βάρος στους ετεροδημότες και στη μεταφορά τους στο τόπο που ψηφίζουν. Θεωρούν ότι εάν το ΠαΣοΚ κερδίσει τη μάχη των ετεροδημοτών, τότε θα κερδηθεί και η μάχη της αυτοδυναμίας.....

Σημαντικό χαρακτηριστικό των φετινών εκλογών, είναι η πρόθεση των ψηφοφόρων να μετακινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, για να ψηφίσουν. Οι υπεύθυνοι των ετεροδημοτών του ΠαΣοΚ, μιλάνε για πρωτοφανή κύμα ετεροδημοτών, που δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που μετακινήθηκαν στις εκλογές του 2007.
Τα πρώτα στοιχεία που δίνουν από το ΠαΣοΚ, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής, έχουν ναυλωθεί 150 πτήσεις τσάρτερ(!) για εκτέλεση δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ το κόμμα έχει φροντίσει να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι του και με τα πούλμαν του ΚΤΕΛ.
Οι ειδικοί του ΠαΣοΚ στον εκλογικό νόμο, αναλύοντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρούν ότι στη Βουλή θα μπουν πέντε κόμματα, δηλαδή θα μείνουν εκτός οι Οικολόγοι. Αν πράγματι συμβεί αυτό, τότε η αυτοδυναμία μπορεί να επιτευχθεί και με ένα ποσοστό της τάξης του 41%. Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι να υπάρξει όσο μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία γίνεται, και για αυτό το λόγο, οι μετακίνηση των ψηφοφόρων, προγραμματίζεται σε στοχευόμενες περιοχές, που κάθε ψήφος θα μετρήσει αντίστοιχα στη κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση.
Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας άνοιγμα στου ψηφοφόρους κυρίως της ΝΔ έκανε ο Γ. Παπανδρέου με δήλωσή του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. «Από την Δευτέρα προτίθεμαι να καλέσω σε συστράτευση τους πάντες για τα αυτονόητα», είπε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε τους πολίτες να τον βοηθήσουν στη μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας.» είπε στη τηλεοπτική του δήλωση, και απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας προς όλους τους έλληνες, ζητώντας ισχυρή λαϊκή εντολή και ψήφο αυτοδυναμίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top