GuidePedia

«Υπάρχω σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος απ’ τον καιρό που εσείς, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι μου, με αγαπήσατε και με κάνατε δικό σας. Υπάρχω, εφόσον εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι εκφράζω τους καημούς, τα προβλήματα σας, την πίκρα της ξενιτιάς, το μόχθο του εργάτη, την εγκατάλειψη, τη μοίρα του ανθρώπου της συνοικίας. Και θα υπάρχω όσο υπάρχουν ταπεινοί, αγνοί και τίμιοι άνθρωποι του λαού. Γιατί μόνο στην καρδιά του λαού ζω. Εκεί είναι το σπίτι μου, εκεί γεννήθηκα, εκεί θα πάψω κάποτε να υπάρχω! Σας ευχαριστώ»
Στέλιος Καζαντζίδης
8 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο Στέλιος Καζαντζίδης έφυγε από κοντά μας. Στις 18 και 23 Σεπτεμβρίου η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Γλυκερία και ο Πασχάλης Τερζής τραγουδούν και τιμούν τη μνήμη του κορυφαίου λαϊκού βάρδου...

Η πρώτη συναυλία στις 18 Σεπτεμβρίου θα δοθεί στην Αθήνα και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ θα ακολουθήσει αυτή της Θεσσαλονίκης στις 23 Σεπτεμβρίου στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Σταμάτης Φασουλής.

Έξι κορυφαίοι ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού τιμούν την μνήμη του μεγαλύτερου λαϊκού βάρδου του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, σε μία μουσική παράσταση που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή.

Σημείο αναφοράς για το ήθος, την συνέπεια και το πάθος, ο Στέλιος σημάδεψε με την φωνή και τα τραγούδια του γενιές και γενιές αυτού του τόπου. Έγινε κοινωνός των προβλημάτων της δύσκολης μεταπολεμικής γενιάς, της γενιάς που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουμε οι νεώτεροι ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.

Άνθρωπος του λαού στην ζωή και την τέχνη έγινε αντικείμενο λατρείας απ’ όλον τον ελληνισμό.

Μετά από πρωτοβουλία της κας Μαρινέλλας της συντρόφου του στην ζωή και το τραγούδι, την προθυμία και τον ενθουσιασμό για την υλοποίηση των: Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώργου Νταλάρα και Πασχάλη Τερζή, το αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη είναι γεγονός.

Οι μεγάλοι μας ερμηνευτές ενώνουν την φωνή τους στα τραγούδια που στιγμάτισε με την φωνή του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Τραγουδούν όμως για έναν ακόμα σκοπό. Τα έσοδα από τις δύο αυτές μεγάλες συναυλίες θα διατεθούν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού σωματείου «Η ΑΡΩΓΗ», που με το έργο του βοηθά οικογένειες που έχουν ανάγκη να ορθοποδήσουν και να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσής τους. Άμεσος στόχος του σωματείου είναι η ανέγερση ενός ξενώνα για τα ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η γενική είσοδος και στις δύο μεγάλες συναυλίες κοστίζει 15€, για να μπορέσει όλος ο κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ενώσει την φωνή του με τις φωνές των μεγάλων μας ερμηνευτών στα τραγούδια του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ.
 
Top